Vajon miért köszön mindig előre?
Szóval egy Pest megyei városban lakom, ~18-20 kilométerre délre a fővárostól, a Duna partján. Csak azért sem nevezem meg.
Magam 23 éves vagyok és ma is bringáztam a városban és szintén biciklin rám köszönt egy aranyos szőke nő, hátrafogott hajjal. Idősebb nálam, szerintem a 30-as éveiben járhat, bár nem tudom megállapítani. Amúgy helyes. Szoktam vele összefutni 1x-1x a városban és mindig rám köszön, ami meglep, mert nem is ismerem. Még a nevét sem tudom. :)
Mit gondoltok? Városban nem szokás mindenkinek előre köszönni, meg nem is ismerjük egymást. Persze visszaköszönök, mert nem akarok bunkó lenni, de hát na... :D Ti mire gondoltok?
(amúgy egyszer munkaruhában láttam egy kozmetikus vagy manikűrös szalon előtt, gondolom ott dolgozik, akkor is rám köszönt, mikor elmentem az üzlet előtt)
Talán az utcámban lakik, vagy a környéken... :)
Én nemrég költöztem egy Budapesthez szintén ~20 km közeli városba, és itt vonatállomásnál, a központi résznél kivétel nélkül mindig van legalább 7-8 ember, aki amint megjelenik, mindenkinek köszön, hangosan, hangsúlyosan.
Elején rém furcsa volt megszokni, de aztán rájössz, ebben semmi személyes nincs, egyszerűen más számít erre udvarias viselkedésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!