Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Milyen témák hoznak össze két...

Milyen témák hoznak össze két embert, amik addig vezetnek, hogy kapcsolat lesz belőle?

Figyelt kérdés

Olvastam páratoktól, hogy egy éjszakás beszélgetés/pár nap alatt összejöttek.

Mik kerültek szóba, hogy ennyire közel tudtatok kerülni egymáshoz, és kapcsolat lett belőle? Mindennapi élet/hobbi/problémák-örömök? Mi a verbális útja egy párkapcsolatnak? Mi vezet a 'szia, xy vagyok'-tól addig, hogy jártok?

Azok is írhatnak, akiknél hosszabb idő volt ez az út.

2014. szept. 28. 21:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a lényeg, hogy meg kell ismerni a másikat; nem abba kell beleszeretni, hogy milyen jól tud a hobbijáról, vagy a kedvenc zenekaráról beszélni :P
2014. szept. 28. 21:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel..:)
2014. szept. 28. 22:15
 3/4 anonim válasza:
100%
Eleinte tényleg hobbi,munka,suli és egyéb általános dolgok.Aztán a személyesebb dolgok pl. család,barátok.Utána jönnek az olyan témák,amikből kiderül,hogy milyen a másik értékrendje (ez nagyon fontos nekem) pl.:mi a fontos neki egy kapcsolatban,hűség,empátia stb. Ez mondjuk nem csak egy párkapcsolatnál van így,hanem minden emberi kapcsolatnál csak a párkapcsolatnál beleszeretsz a másikba :) Nyilván ez a sorrend nincs kőbe vésve és vannak átfedések,de kb így működik.
2014. szept. 28. 23:01
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A megismerés részemről, mindig időigényes. Mondják, valakit meg lehet ismerni egy éjszaka alatt is, és hogy ők elsőre órákat beszélgettek, és évekig együtt is vannak már. Én erre azt mondom szerencse.

Jó az, ha egy hullámhosszon vagyunk beszélgetésnél, de számomra ennél többet jelent az együtt töltött idő, vagyis az időben foglaltatott szituációk, helyzetekre való reagálásra a másiknak. Nem vagyok bizalmatlan, csupán ismerem az embernek azt a fajta tetszeni vágyását, hogy hajlamos nagyobbat mondani, mint ami...szóval a megismerést én igazán onnan számítom (ha a jellemre gondolunk, és nem olyan tény adatokra gondolunk, hogy például hány testvére van, hány éves stb.), amikor a szavakat párhuzamba tudom húzni a viselkedésével, ezáltal képet kapok arról is, hol áll az önreflexió és önismeret terén. Nem becsülöm le a beszélgetés fontosságát, de csak beszélgetésből nem érezném úgy, hogy megismertem igazán a másikat, szükségem van vele közös élményekre, ahol látom mit tesz, nem beszélve arról, hogy ilyenkor megerősödik a kötődés.

Tapasztalatom szerinte, nagyon változó kivel milyen témát célszerű érinteni, van aminek az említése például idő előtt megöli a kapcsolat kezdetét, holott értelmetlen feltételezéseken megy csak a megváltó vita. De arra jó lehet, hogy megspóroljon az ember magának egy problémás kapcsolatot is.

2014. okt. 17. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!