Fiúk, ti is szégyellitek, hogy nincs munkátok és segélyen éltek, mit mondtok a csajoknak, akikkel ismerkedtek?
Nincs munkám a szüleimen élősködöm, de még egy év és végzek az egyetemmel, olyan szakon melynek elhelyezkedési rátája 100%.
Jelenlegi állapotom nem szégyellem.
:D:D:D..és mi az a szak aminek az elhelyezkedési rátája 100%??
Apa vállalkozása? :)
Nem szégyelltem, megmondtam, hogy épp állást keresek, addig meg ami alkalmi munkát találok, abból tartom fenn magam.
Nem idegbetegnek kell lenni, hanem szépen előre nézni, és keresni a lehetőségeket.
Nehéz? Igen. Könnyen megy? Nem. Sokat kell próbálkozni? De még mennyire.
De ha csak állsz és sírdogálsz, azzal semmire nem mész.
Olyan világban élünk, ahol bárkiből bármikor lehet munkanélküli, a ciki nem ez. A ciki az, amikor ettől az ember elhagyja és sajnáltatja magát. Fel kell állni, és tovább kell lépni.
Válaszra sem méltatnak? A munkaadók nagy része sajnos van olyan tapló, hogy még azt a pár soros előre megírt sablon elutasító e-mailt/levelet is lusta kiküldeni, amiben közlik, hogy el vagy utasítva. Manapság ez így megy, lépni kell tovább, és keresni mást, ennyi.
amikor én voltam ilyen helyzetben annyi volt a szerencsém a szerencsétlenségben hogy pénzem volt csak munkám nem. akkor azt tanácsoltam a nálam fiatalabbaknak hogy vagy tanulás alatt kezdjenek el csajozni (és akkor talán kitart mellettük a csaj ha nem nyúlik túl hosszúra a munkakeresés) vagy mikor munkát találtak. ugyanis a lányoknál az az ürge tök rendben volt aki már vagy 8. éve járt az 5-éves egyetemmre ugyanakkor én azért lúzer voltam mert a diplomaosztóról nem rögtön a szupermunkahelyemre mentem hanem mint az szokott lenni volt némi "átmeneti időszak"
a témánál maradva (szerelem, szex>ismerkedés) a nők fejével gondolkodva a csajozáshoz az kell hogy szinte büszke legyél a hányattatott sorsodra mondván"hát ez van life is life" és mikor már felfigyeltek pont emiatt rád nameg közel kerültek hozzád akkor kell megnyilnod hogy belül valójában mennyire szenvedsz... ettől majd olvadoznak
utolsó jól mondja.
bármennyire rossz, ne legyen állandó téma.
N
Nekem hálistennek jó melóm van még diploma előtt is,de én a helyedben addig nem csajoznék amíg nincsen jó memóm,felesleges abszolút,mert a nőknél elvárás,hogy szupermunkahelyed legyen jó magas fizetéssel,ez van.Csak ekkor teszik szét a lábukat.
És van olyan szak ahol az elhelyezkedési ráta 100% úgy hívják mérnök meg informatikus,és ott még a kezdőfizu is magas,na onnantól csajozhatsz addig nem vagy csak olyan semmilyen nőket szedhetsz fel.
mindenki a mérnököt meg informatikust dobja be mint szuperhiányszakma....nem azt mondom hogy rosszak az esélyeik de a 100%ot is túlzás. mérnökből annyi féle van hogy némelyik "műfajról" nem is hallott az átlagember. informatikus is inkább ott kezd menő lenni amikor valami spéci szakiránnyal is rendelkezik az ipse. egy sima rendszergazda aligha tud válogatni.
ami szerintem 100% elhelyezkedést garantál az a pap.az orvos mint szintén sláger-hiánymeló is fenntartásokkal írható ide. Magyarországon ugye orvoshiány van DE nem Budapesten. A pesti rezidenshelyekért igenis versenyeznek a frissdiplomások. a hiány vidéken van. azért is sok a kivándorló orvos mert sokan úgy vannak vele"ha nem lehetek orvos Budapesten mint tősgyökeres pesti akkor inkább külföld mintsem Békés megye...
Pedig utolsó ezek a legjobb szakmák,az IT főleg.
Nekem már diploma előtt is jobbnál jobb melókat ajánlanak,igaz van 5 év szakmai tapasztalatom,de 2-3 év után nem láttam IT-st nettó 5kiló alatt,kiröhögi a munkaadót,ha kevesebbet ajánlanának.
Egyik kollégám mondta,figyelj nettó 4kiló alatt a szemem se nyitom ki.
Programozó,tesztmérnök automatizációs tudással,annyit keres amennyit akar 5 év után,nettó 8kiló a minimum.
Külföldön 5-ször ennyi.
Úgyhogy a mi szakmánk a király szakma,ezt tudom mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!