Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Egy gazdagabb családból...

Egy gazdagabb családból származó lány szerintetek hogyan viszonyul a társadalmi réteg kérdéshez?

Figyelt kérdés
Tehát szerintetek csak a megszokott életszínvonalát biztosítani tudó férfiakkal kezd csak ?
2014. máj. 30. 12:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire van elkényeztetve
2014. máj. 30. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:
A lánytól függ. Ismertem olyan lányt, akinek milliárdos szülei voltak, és nem volt ellenére a velem való kapcsolat, holott alsó középosztálybeli családból származom.
2014. máj. 30. 12:48
 3/11 anonim ***** válasza:
Ez megint olyan dolog, hogy embere válogatja. Főleg fiatalabb korban szerintem egy lányt nem igazán izgatnak ezek a dolgok, akkor általában a különböző ingerek hajtják inkább. Szerintem olyan 20 éves kor felett, mikor már egyéb tényezők is közrejátszanak a párválasztásnál, akkor lehet ez kérdés.
2014. máj. 30. 12:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha normális,akkor biztosítja saját magának az életszínvonalat,amit akar- viszont hasonszőrű férfival ismerkedik pont azért, hogy ne ütközzenek ki a különbségek.
2014. máj. 30. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. Habár a neveltetésén múlik, hogy elkényeztették-e vagy a család a józan paraszti észt is beleverte. De mindenképpen azt mondom,hogy az átlagemberekből a nagyon szegényekből és a gazdagokból is akadnak szélsőséges illetve átlagos gondolkodásúak. Szóval ha egy gazdag lányt kiszemeltél ez ne rettentsen el, mert a végén még meglepődsz, milyen is valójában. :)
2014. máj. 30. 12:54
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem itt a központi kérdés a neveltetésen van. És hogy miért? Mert ha kiskorától kezdve azt látja, hallja és tapasztalja hogy otthon minden megvan csak "csettinteni" kell, ebbe nő fel és fiatal felnőttként is megkap bármit amire vágyik vagy ott áll mindig mögötte apuci vagy anyuci aki kisegíti ha bármire szükséges van, akkor ez az életszínvonal és életstílus válik számára termnészetessé és félő, hogy ezek nagymértékben befolyásolják majd a későbbi párválasztásban is.

Ha viszont normál értékrenddel rendelkező nevelést kap, megtanítják neki, hogy az életben nem minden fenékig tejfel, és sokmindenért meg kell dolgozni hogy az ember becsülni tudja, akkor nem lesz számára elsődleges kérdés az anyagi javak hajszolása.

De a nevelés mellett nagyon fontos hogy milyen a lány személyisége, e kettő együttesen határozza meg a pénz és a párkapcsolat egyensúlyának mértékét.

2014. máj. 30. 12:58
 7/11 anonim ***** válasza:
"megtanítják neki,hogy az élet nem fenékig tejfel"? ezt kétlem miért ne lenne az? ha erre nevelik akkor kissebb dolgokra fog fókuszálni ergo nem lessz milliárdos:)
2014. máj. 30. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták, attól függ, milyen a lány.

A neveltetés sem garancia semmire, lehet, hogy pont lázadozni fog és csakazértis a csóró szépfiúval fog lógni, hiába ellenzik a szülei.

Később kiütközhetnek viszont a megszokott életszínvonalból adódó különbségek, főleg, ha olyan hobbija van, amihez sok pénz kell (pl. világjárás egzotikus országokba) és ebben te nem tudsz a partnere lenni.

2014. máj. 30. 13:43
 9/11 Költőnő? ***** válasza:
emberfüggő. Ha ismeri a pénz értékét és tudja h nem uborkafáról sz@rják, sztem lehet.
2014. máj. 30. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Én egy elég jó családból származom, de mindig úgy tekintettem rá, hogy a szüleim gazdagok, nekem semmim sincs, hiszen nem dolgozok, nincs saját keresetem (még), addig kb hitelből élek. Én szeretnék magamnak átlagon felüli életszínvonalat(évi 1-2 nyaralás, ne a leárazott termékek közül kelljen válogatnom, ruhákat, kocsit megengedhessem magamnak), és ezért mindent meg is teszek, nem véletlenül tanulok, de nem a szülőktől várom. Ismerkedésnél az mondjuk zavarna, ha néha nem kajálhatnánk , vagy mozizhatnánk, mert annyira le van égve a srác, hogy nem tudja a saját részét fedezni, az eddigi párkapcsolatomban feleztük a kiadásokat. Volt barátom családja átlagos életszínvonalon élt, neki mondjuk megvolt mindene. Nem volt ebből számomra semmi probléma, ő viszont többször kifejezte, hogy zavarja, hogy nekünk ennyire jól megy, hogy ez nyomásként helyeződik rá, mert biztosan ilyen meg olyan elvárásaim lesznek a jövőben. Nem voltak, de szerintem ezt a legvégén sem tudta kiverni a fejéből.

Barátokkal az első évek voltak döcögősek, egy-két "barátnő" úgy állt hozzám, hogy nekem könnyű, hiszen biztos mindent megkapok otthon. A végén már nagyon nehezem hívtam át másokat, egyszerűen szégyelltem magam, hogy mit gondolnak majd rólam, ha meglátják a házunkat.

Ha tudták volna, hogy mennyire nem szórjuk a pénzt, lehet meggondolták volna...

én biztosan nem prádát hordok, hanem turizok meg kínaiból veszem a ruháimat, az egyetlen igazi luxusom a kutyám és a kocsim (ami egy 11 éves örökölt kocsi), ami nélkül másfél-két órákat buszozhatnék az egyetemre.

Minden más kiadás a szüleimé, minden más vagyontárgy a szüleimé...

2014. máj. 30. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!