Az elvont "csodabogarak" általában egymáshoz vonzódnak
vagy az ellentétükhöz?
Akkor miben nyilvánul ez meg?
(Csak azért, mert aki így beszél magáról többnyire szociálisan elmaradott, gép előtt sorvadó, önmagánál Asperger szindrómát megállapító szerencsétlenség.)
2014. márc. 19. 22:20
12/24 A kérdező kommentje:
Egyébként visszatérve: szóval nem azt kértem, hogy ti állapítsátok meg ismeretlenül, a kérdésem és az egy soros "magyarázat" alapján, hogy én ilyen vagyok-e. A környezetem ilyennek lát, és e másik egyént is :)
Annyi volt a kérdésem, hogy általában ti úgy látjátok, hogy az ilyen emberek egymás iránt érdeklődnek, vagy sem.
Intelligens, humoros, hát igen, ritka az ilyen ember. Szerintem egymáshoz vonzódnak. De mit értesz furcsa alatt? Engem is annak tartanak, amúgy. Nagyon nem vonzanak általában az emberek. Elbeszégetek velük, de annyira máshogy gondolkodom mindenről, meg más a humorérzékem, hogy sokszor érzem a beszélgetést inkább unalmasnak, fárasztónak, ez van.
2014. márc. 19. 22:24
En a hozzam hasonlokhoz vonzodnek, de az a baj hogy meg nem is letezik...mert aki furcsa az is maskepp furcsa mint en. Tehat a normalisok alapbol kilove, de a furcsak is mert azok is mind nagyon kulonboznek tolem. Meg talan egymastol is.
Ha te is ilyen vagy, akkor tudhatnád, hogy egy ilyen ember kihez vonzódik.
Még annyit fűznék hozzá, hogy általában a hasonló emberekkel szimpatizálunk, ha barátkozásról van szó. Szerelem esetén meg talán inkább az ellentétünkhöz.
2014. márc. 19. 22:26
Miért? Szerelemben pláne fontosabb, hogy hasonlóak legyenek a felek. Ha a barátaid kicsit különböznek, az oké, velük nem kell annyit lógni és nem velük kell majd idővel együtt élni. Plusz az ember szerelme jó esetben a legjobb barátja is. Párkapcsolat egy ellentétes személyiségű emberrel számomra elképzelhetetlen.
2014. márc. 19. 22:30
18/24 A kérdező kommentje:
15: az, hogy én, mint EGY ilyen személy, a hasonlókhoz vonzódom, csak egy példa, és én többről szeretnék olvasni, hogy lássam, van-e ilyesmi "törvényszerűség", vagy ez is teljesen változó lehet- ezért tettem fel a kérdést :)
Jaj, utolsó válaszoló. Én magamról írtam. Persze jó, ha van, amiben hasonló (pl.: érdeklődési kör). De egy idő után unalmas. Jó, ha kiegészítjük egymást. Szeretek új dolgokat kipróbálni, ha valaki teljesen olyan mindenben, mint én, az nekem nem érdekes.
2014. márc. 19. 22:36
"általában a hasonló emberekkel szimpatizálunk" Ez többes szám, nem úgy tűnt, mintha magadról írnál csak.
De ilyen alapon amúgy akkor a barátaidnak is ellentétesnek kellene lenniük.
2014. márc. 19. 22:46
Kapcsolódó kérdések: