Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ti el szoktátok mondani?

Ti el szoktátok mondani?

Figyelt kérdés
az apám meghalt 3 évvel ezelőtt és utálok róla beszélni, kb 5 embernek mondtam el a családon kívül mert egyszerűen nem szeretem ha mások tudnak róla, hogy "sérült" vagyok. És a kapcsolataimban is ettől félek h ha elmondom akkor érzelmileg sérültnek tart és inkább keres egy normális lányt ezért inkább csak annyit szoktam mondani h sose ismertem az apámat. Valaki van hasonló helyzetben? ha igen akkor mesélne a tapasztalatairól?

2014. jan. 27. 10:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
most már ország világ tudja...
2014. jan. 27. 10:40
 12/17 A kérdező kommentje:
ja csak azt nem h én ki vagyok...
2014. jan. 27. 10:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha megtudnám a páromról, hogy meghalt az édesapja, annyiban változna a kapcsolatunk, hogy odafigyelnék arra, soha ne kerüljön szóba, hiszen tudnám, hogy számára ez érzékeny pont, nem szívesen beszél róla. Ennek ellenére egyáltalán nem tartanám lelki sérültnek. Egyszer mindenki elveszíti a a szüleit (jobb esetben, ha a szülő nem éli túl a gyermekét), ettől még senki sem lesz lelki sérült.

Viszont ha a páromról ez úgy derülne ki, hogy előtte valami teljesen mást hazudott róla sokáig, akkor soha többé nem tudnék benne megbízni. Nagyon megalázó, ha valaki, akit szeretsz, nem tart téged annyira, hogy őszinte tudjon veled lenni.

2014. jan. 27. 11:03
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jan. 27. 11:11
 15/17 anonim ***** válasza:

Meg tudom érteni azt, hogy erről nem szívesen beszélsz. Igazából, ha komolyan tervezünk egy nővel, akkor tényleg a családját is nézzük. Nem csak mi, hanem még szüleink is (talán kissé elavultnak hangzik, de egy házasság tényleg két családnak is a szövetsége, férfi gyerekének, férfi szülei unokájuknak nem akarnak másik ágról lumpen rokonságot ).

Én személyen azért érzem át eléggé a helyzetedet, mert normális, sikeres faterom (vezető beosztások, 3 diploma, PhD...) egyik öccsét is az alkohol vitte el (kb. 45 éves koráig kétkezi munkából élő jól fizetett mesterember volt, szép házzal, családdal, akkor kezdett egészsége megroppanni, emiatt egyre kevésbé tudott jól dolgozni, sikertelensége miatt inni kezdett, majd teljesen leépült és egy egészségeseknek meg sem kottyanó tüdőgyulladásban meghalt).

Apám öccsének a lánya most 22 éves, egy multinál call centeres rendben van most az élete, van normális barátja, de pont 16-18 éves korában volt apja súlyos alkoholista, és ez akkoriban az önértékelésére is kihatott, megromlott a családjuk anyagi helyzete is, a végén már apja halála megkönnyebbülés volt neki, faterom támogatásával végzett fősulin angol szakot.

Szerintem, ha faterja nem robbant volna le, majd nem halt meg volna, akkor elit egyetemre járt volna, akár külföldön is, és multinál is kb. ügyfélmenedzserként kezdene, nem pedig call centeresként, illetve bár rendes mostani barátja, nála sikeresebb srácot is talált volna.

2014. jan. 27. 11:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Én jártam egy sráccal, akinek meghalt az apja. Ő meg kb egyfolytában erről beszélt. Sajnáltam, de sokszor azt kívántam bár inkább mindig kerülné a témát, mert akármennyire is bunkóságnak tűnik, az embereket általában nem érdekli a családod.

Én se szoktam beszélni az apámról ( ő él csak felszívódott) és mégse kérdeznek rá, akkor se amikor feltűnik, hogy nem él velünk.

2014. jan. 27. 11:34
 17/17 anonim válasza:
En nem ismertem az apukamat, 7 honapos voltam amikor meghalt es anya rengeteget dolgozott hogy megeljunk,nagymamam nevelt fel.Alt suliba csufoltak alsoban h nincs apukad nincs apukad! akkor ereztem magamat lelki serultnek.Kozepsuliban meg kik megtudtak h felarva vagyok a fiuk elkezdtek szankozva nezni ram es bemagyarazni hogy en mennyire erzelmi serult vagyok stb,amikor mar feldolgoztam ezt az egesz helyzetet.Kapcsolatokat ez nekem megneheziti, mert nem szeretem a sajnalatot,szanakozats,anyukamat becsulom hogy tisztesseges embert nevelt belolem!Parkapcsolatban nekem a a nagy budos hatrany hogy nem is tudom hogy fejezzem ki tartok a ferfiaktol es mas a hozzaallasom veluk szemben,mint akiknek volt apukajuk.Volt pasim ,de a kapcsolatunkat ez megnehezitette,szet is mentunk azota.Viszont a leendo eleted szerelmenek tartozol az igazsaggal mondd el neki mindenkeppen,hogy ismerted az edesapadat akarmilyen ember volt,bar en is ismerhettem volnaaz enyemet,mert belole nem maradt tobb mint par fenykep,a hangjat se tudom felidezni,alkalmam se volt megismerni.Vallald az eleted,nem jo hazugsagokban elni! Udv:egy sorstars 18/L
2014. jan. 27. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!