Mi ez a nagy keresztény őrület csajoknál manapság?
Nyíltan vállalja, hogy keresztény, te jó ég, hová fajul a világ!
Szerintem nincs sok, egyébként.
keresztény középkor = halál, szenvedés, mészárlás
úgyis nevezik hogy "sötét középkor"
a legnagyobb idiótaság, utálom őket,szerintem amúgy se járj ilyenekkel
és mi előtt bárki beszólna, semmilyen vallásom nincs
Már az is bűn kedves liberális kérdező? Ja tudom ti gyűlölitek a kereszténységet, mert még megpróbál némi erkölcsöt képviselni, ebben a nagy rakás ateista liberális trágyában.
Ó és nem vagyok keresztény, de tisztelem a keresztényeket.
"keresztény középkor = halál, szenvedés, mészárlás"
És egy újabb okos ember akinek fogalma sincs mi a különbség a római katolikus egyház és a kereszténység között.
Nos nem ismerem a facebookos ismerőseidet, kérdező... de ha valaki komolyan veszi a vallását, az megfogadja azt a tanácsot is, hogy "csak az úrban házasodjatok". Ami egy nagyon bölcs tanács, tekintve, hogy az eltérő szokások miatt elég komoly konfliktusokba keveredhet egy hívő és egy nem-hívő személy egymással a mindennapokban, kezdve a gyerekneveléstől, az erkölcsi kérdéseken át egészen a szexuális dolgokig mindenben. Ha jobban átgondolod megérted. Egy igazi keresztény máshogy él, mint egy nem-hívő. Jobb esetben, bár manapság a legtöbben tojnak rá a nagyobb egyházakból (nagy tisztelet a kivételnek!), de néhány kisebb felekezet tagjai ma is megtartják pl, hogy házasság előtt nem szexelnek. Ez tőled megint nem várható el, igaz? Ez is gondot okozna. Hát ezért "kirekesztőek". Más világ.
Most kifejezetten azokról beszéltem, akik halál komolyan veszik a hitüket és nem divatból csinálják. Mert sajnos sok ilyen van, aki szerint "Isten így-is, úgy-is szeret, akárhogy tehetek", közben büszkén viselik a feszületet is, de épp az ellenkezőjét csinálják. :) Lehetne ecsetelni hosszan, de talán érted...
Szerintem azért keresnek keresztény fiút, mert egy kapcsolatban jó, ha hasonló az értékrend, a világnézet. Sok esetben nagyon jól működik keresztény és nem keresztény kapcsolata, mi a párommal élő példák vagyunk rá, de gondolj bele, ha komolyra fordul a helyzet, esküvőre, gyerekvállalásra kerül a sor, akkor a nagyon különböző világnézetből esetleg problémák adódhatnak.
De már az is kellemetlen tud lenni, ha a párunkkal nem tudunk arról elbeszélgetni, amiben hiszünk, amit gondolunk a világról, esetleg még hülyeségnek is tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!