Lányok. Hol a határ a sportos/izmos, és az "izomagy" között?
Sok időt szánok a testedzésre/sportos alkat elérésére, és kaptam olyan tanácsot, hogy hagyjam abba mert lassan túlzás lesz.
azért ez még nem túlzás :D
naturálbn amúgy sem tudsz túl izmos lenni
Miért hiszi azt mindenki, hogy a külső az elsődleges? Sajnos tudom: MÉDIA! Szugerál mindekt, hogyan kell kinézni, holott a külső csak egy apró tényező a sok 1000 közül.
pélta tulajdonságok:
- vezér egyéniség
- biztonságot sugalló
- eseményeket megfelelően kezelő
- domináns, de nem erőszakos
Lehetsz sportos izmos, de ha nem tudsz biztonságot sugározni, nyugottságot azaz gyorsan ideges leszel, bukott ügy. (pl. csaj, felszedéskor)
Azaz ha elmédet sportoltatod, úgy sokkal több mindent el tudsz érni mint sportal. Mert most van időd rá, de később nem biztos, hogy lesz, akkor meg mi marad?
Ott, hogy a sportos/izmos egyáltalán nem foglalkozik a kérdéssel, egyszerűen csak úgy él, hogy ne hízzon el, és mozog annyit, hogy formás legyen. A mozgáson itt nem a konditeremre gondoltam, hanem olyanokra, hogy pl. eljár hétvégente gyalogtúrázni, vagy akár fut néha, otthon nem egy tv előtt döglő lustaság, hanem aktívan beszáll a házimunkába, nem autóban növeszti a s.ggét, hanem inkább biciklire pattan, pár emeletet lift nélkül is le tud gyűrni... Egyszóval sportos életmód.
Aki kondizni jár, az már nálam izomagy. Néha érdekességképp oké, de rendszeresen ne már!
Legröhejesebb az a fajta, aki képes az autójával a dugóban ülni órákat, csak hogy eljusson a konditerembe, de még két lépcsőért is liftet hív, stb.
Ez egy g*cibuta kifejezés,hogy izomagy.Ezt tipikusan azok szokták használni,akik nem tisztelik az erős/izmos(legyen az testépítő,erőemelő vagy bármi ilyesmi) embereket,irigyek rájuk,és tudatlanok a témában.
Egész jó forma amúgy,több izommal,mint az átlag,jól definiált,viszont tömegben még egyáltalán nem nagy,olyan hobbigyúrós forma.Ennél még bőven lehet messzebb menni,sportos-izmos kereteken belül is.
Ja,hozzáteszem,nem a nagydarab hobbista tahókat kell tisztelni,akik amúgy életvitelben egyáltalán nem követik a testépítők életmódját,és ami formácskájuk van,azt is nagyrészt koksszal érték el.
Azokról beszéltem,akik maximálisan ilyen életformát élnek,legyen akár profi,akár hobbista,de a mindennapjaiban is sportolóként él-ők viszont ugyanolyan edző emberek,mint a futók,bunyósok stb.,és megilleti őket az,hogy a sportjukról,és róluk tisztelettel ,emberhez méltóan beszéljetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!