Orvostanhallgató csak orvostanhallgatókkal ismerkedhet?
Én orvos vagyok, hagy mondjam el én hogyan látom!
Nem kötelező érvényű ez a "szabály", alapvetően nincs ilyen megkötés, miért is lenne? Viszont az is tény, hogy az egyetem 6 éve alatt egy olyan súlyos lelki és testi megterheléssel járó képzésben vesznek részt, ami nem sok teret ad az ismerkedésre a hallgatótársakon kívül. De a legfontosabb ok szerintem az, hogy az ember magához hasonlókat keres, aki megérti azt az élethelyzetet amiben ő van. Az a rengeteg tanulás, vizsga, majd később a sok túlmunka, ügyelet... ezeket nehezen tolerálják olyanok akik nem az egészségügybe szocializálódtak bele. Sokkal egyszerűbb házon belül párt találni. Nagyon sok orvos párt ismerek akik az egyetemen ismerkedtek meg és végzés után összeházasodtak. Egy kórházban kerestek állást, meg van alapozva a jövőjük.
26F
9:19-nek!
Úgy látom nem értetted meg amit írtam. Nem önmagában a 6 év hosszú, hanem a 6 év alatt elsajátítandó tananyag. De ne is menjünk bele abba a vitába, hogy kinek kell többet tanulnia, biztosan igazad van, léteznek olyan szakmák, akiknek még több tanulásra van szüksége. De kihangsúlyoztam, hogy inkább a sok stressz, a sok túlóra, kevés szabadidő az, ami könnyebben elviselhető amit könnyebben elvisel, megért egy olyan társ, aki szintén ugyanabban a cipőben jár.
Egyáltalán nem arról van szó, hogy felsőbbrendűnek gondolnánk magunkat! Csak annyi, hogy könnyebb magunkhoz illőt találni a magunkhoz hasonló élethelyzeteket átéltek között. De ez a párkeresés alapja szerintem.
9:19-nek ismét:
Bocsi, a 8 évet nem Te írtad, azt a részt az előtted szólónak szántam.
Egyébként beismerem, vannak olyan nagyképű orvostanhallgatók akik nagymenő orvosi családból származnak és elvárásaik vannak, magukat felsőbbrendűnek képzelik. De ilyenek szerintem bárhol előfordulhatnak, nem kell emiatt az egész orvostársadalmat elítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!