MIért van az, hogy az összes normális csaj vallásos, és "természetesen" vallásos párt akar maga mellé?
Én nem hiszek semelyik istenségben sem, így ezekről a kapcsolatokról lemaradtam...
Na persze a vallás témáról velük beszélgetni nem lehet mert kb mint ha a fallal beszélném meg...
12es, beszélgessünk 1 órát, és kiderül...
11es, akkor csak én fogom ki őket, mert folyamatosan ez van.
Megválaszolnám a kérdésed.
A vallásos lányok, legalábbis azok, akik mondjuk valamelyik bibliához kötődő vallást GYAKOROLJÁK (=nem csak névlegesen azok), azok nem embernek, hanem Istennek akarnak megfelelni és látják a bölcsességet abban, hogy miért NE létesítsenek pl házasság előtt szexuális kapcsolatot. Lehet hozni ellenérveket "világi" szemszögből, de ez nem fogja meghatni, Rengeteg hátránya van ugyanis, pusztán gyakorlati szemszögből is. Ezt mondom úgy, hogy vallásos vagyok, így tudom miről beszélek.
A kérdés a válaszra: Mert a biblia azt mondja, hogy "csak az ÚRban házasodjatok". Ennek van több oka is, de a leg-gyakorlatibb az, hogy ha belegondolsz, egy olyan ember aki vallásos, ha összeköti az életét egy olyan emberrel aki nem, vagy más vallású, az rengeteg konfliktushoz és ütközéshez vezet. Megint olyat képzelj el, aki KOMOLYAN veszi a vallását.
Képzeld el:
(csak feltételesen)
Ha mondjuk veszünk egy Katolikust aki mondjuk valami módon összeházasodna teszem azt egy Jehova Tanújával és feljönne XYZ ünnep megtartása, ahol mindkét fél keményen ragaszkodik a saját vallásának tanításaihoz... ugye kezded érteni? Ezek komoly dolgok. Arról nem is beszélve, hogy egy vallásos ember a gyerekeit is bizonyos alapelvek szerint nevelné, ami simán ütközhet akár a másik vallású, akár az atheista házastárs nézeteivel.
Ha nem akarsz a vallással foglalkozni és zavarnak ezek a dolgok, az a Te szíved joga, de azt javaslom, akkor ne is gondolkodj vallásos lánnyal való kapcsolaton, mert sok problémád lehet belőle.
De mint kiemeltem, ez inkább azokra vonatkozik, akik tényleg gyakorolják a vallásuk. Sok ember van aki vallásosnak állítja magát, de sosem ment el egyszer sem mondjuk gyülekezetbe.
Én éppen ezért nem tanítanám a gyerekemet semmilyen vallásra, csak ha ő érdeklődik felőle.
Melyik szülő csinálná azt a saját gyerekével, hogy direkt a saját vallására neveli, főleg, ha a párja nem azt vallja.
Majd a gyerek eldönti, hogy egyáltalán akar-e vallást tanulni, és ha igen, akkor melyiket, persze, ha eljön az ideje.
Az ünnepek pedig megoldhatók az egymás iránti tisztelettel.Mindkét fél számára fontos ünnepeket meg lehet tartani, csak akkor az éppen nem olyan vallású fél eltűri ezt, de tiszteletben tartja, mivel az a házastársának fontos, és ugyanez visszafelé a másik fél részéről.Csakis a tiszteleten múlik az egész, semmivel sem különb annál, mint hogy pl a férj szereti nézni az F1-et, a feleség pedig Barátok Köztöt(elnézést a reklámért), de egyik fél sem szereti a másik műsorát, mégis kénytelenek nézni.El fogják ezt fogadni egymástól.
Minden megoldható, ha nagyon akarjuk.
166os, én szerintem tiszteletben tartanám a nézeteit, és nem feltétlen értenék velük egyet, de mivel szeretem, és kell nekem, ezekkel a dolgaival együtt fogadnám el.
De nem csak rajtam múlik, a másik félen is, és nekik a kritériumuk az, hogy a másik is legyen vallásos...
17es, ezt is felvetettem egy vallásos csajnak, hogy ha a gyerek még pici , nem kéne bele nevelni, hanem rá hagyni, és nem bele vezetni, amíg nem elég idős, hogy eldöntse, hogy kell-e neki, egyet ért-e vele, stb.
Szerintem is meg lehetoldani a különbségeket, ha valaki elég belátó, és akarja a másikat...
A gyerek vallásosságra neveléséről annyit, hogy ha a szülő nem teszi meg, és nem ülteti a kis szívébe, akkor valószínűleg soha nem fogja önszántából keresni. Sőt ami rosszabb, a világ és az élet fogja a saját formájára nevelni, és nem fog hinni abban, hogy Isten teremtette, nem pedig valamilyen robbanás hozta létre a tökéletes emberi testet. Egy szülő csak jót tesz a gyermekének, ha beleneveli a hitét, mert látni fogja "jó" példáját, és utánozni fogja. Később meg persze amikor már felnőtt fejjel érett döntéseket tud hozni, eldöntheti hogy akarja-e vagy nem. Tudom, hogy működik ez, mert én is vallásos neveltetést kaptam, és felnőttként látom a különbséget aközött aki betartja a Biblia alapelveit és aszerint él, és aközött aki a világ dolgait követi. Egyértelmű hogy azt teszem amire a szüleim megtanítottak, és amit Isten elvár!
Szerintem fontos, hogy egy olyan személy aki vallásos, és gyakorolja is azt, olyan párt keressen magának, aki szintén ugy tesz, és mindenféleképpen aszerint neveljék a gyerekeiket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!