A "miujság? " addig se jó beszélgetésnél amíg más téma feljön?
Ha netes beszélgetésről van szó, és nem ismered a másikat szerintem oltári béna. Egy ismeretlennek lényeges sztorit nem fogsz elmesélni, lényegtelent meg felesleges.
Én nem tudom, hogy kezd el, szerintem emberfüggő.
Ha ismered az illetőt, akkor meg teljesen természetes kérdés.
Szerintem sok velem egykorú fiú azért nem tudnak értelmesen beszélgetni, mert nem olvasnak eleget, vagy egyáltalán nem olvasnak. A szókincsük kicsi, vagy elég alpári. Így témát is nehezen találnak.
Én 20 éves vagyok, és egy felmérést készítettem 600 fiatal megkérdezésével. 150 általánost végzett fiú, 150 lány, és 150 egyetemista fiú, és 150 lány volt az alany. Az álltalányost végzett fiúk közül 8%, a lányok közül 12% olvas könyvet, irodalmat. Ezek közül zöme csak a kötelező olvasmányokat említette.
Az egyetemisták közül elenyésző százalék mondta, hogy nem olvas. Amikor azt kérdeztem, hogy miket olvas, 34% mondta az eddigi kötelező olvasmányokat. 12% olvasott egyéb szépirodalmi könyveket. Mindenkitől kérdeztem, hogy tud e verset fejből. Egy általános iskolás mondott verset, a szózatot. Az egyetemisták közül ketten tudták a himnuszt.
Más verset nem mondtak azzal a címszóval, hogy most nem produkálják magukat. Vajon nem azért mert nem tudtak?
Ez csak az én felmérésem egy anyaghoz. Nagyon szomorúnak találom. Ez befolyásolhat sok embert, hogy nem tud beszélgetéseket kezdeményezni és nem tud érdekessé válni a kiszemeltje előtt.
Köszi a választ 5-ös :)
Amúgy én szeretek olvasni pl Sci-fi regényeket,meg a verseket is szeretem bár utálom fejből megtanulni,meg amúgy is rossz a memóriám :s
Egyépként eredetileg a kérdés arra vonatkozik,hogy egy lánnyal akit már valamennyire ismersz a beszélgetés legelején rossz e ezzel kezdeni . (Persze csak a köszönés után. :D )
Alapvetően, ha ezzel akarsz elkezdeni beszélgetést (egy értelmes emberrel!) akkor az a beszélgetés nem fog folytatódni...és nem fog más téma "feljönni".
És 5-ös előtt le a kalappal! El nem lehet mondani, hogy a mai fiatalok (mondom ezt 18 éves létemre:D) mennyire műveletlen, barbár népség. Ráadásul ez még "menőnek" is számít. Pedig az olvasás adja a szép szókincs legnagyobb részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!