Lányok nagy hátrány nálatok, hogy nem beszélem helyesen a magyar nyelvet?
Tudom furcsán hangzik ez a kérdés, de gyakran amiket mondok az nyelvtanilag hibás néha elfelejtek szavakat vagy rosszul fogalmazom meg amit mondani szeretnék és néha félre értenek, szövegértés sem az erősségem.
Magyar érettségim is csak kettes lett. Nem vagyok bevándorló még roma sem vagyok, de ezzel a gonddal már régóta küszködök.
engem zavarna. még ha üzenetben is ír valaki, és nem helyes, akkor nem játszik nálam a srác...
pl. volt hogy kaptam egy tök cuki sráctól üzenetet, amiben írta h szeretné ha több lenne köztünk mint BARÁTCSÁG!!!
hát, egyből töröltem az üzit. tudom bunkóság, de ennyiből már utána nem tudom komolyan venni...
5-ös nem csodálom:)))
Van akinek ez esetleg sznobság, szerintem meg egy alap feltétel hogy valaki tudjon helyesen írni és beszélni.
Én is így vagyok vele, mint az 5ös. Kicsit igen, zavarna bevallom, például ha elmegyünk társaságba, elég kellemetlen lenne, beszéd közben, de persze tudom, nem az ő hibája. De ha nagyon, nagyon vonz a srác, akkor nem csinálnék ebből ügyet.
Ami meg a helyesírást illeti, az ábrándít ki a legjobban. Én is kapok üzeneteket, kedvesebbeket-bunkóbbakat, de ha meglátom a förtelmes helyesírást, vissza se írok. Szerintem ez beletartozik az alap műveltségbe, hogy hétköznapi szavakat illik helyesen leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!