Miért nem tudnak a lányok kultúráltan visszautasítani? (28/F)
Munkahelyen megismertem egy lányt, azt hittem, a szimpatikusság kölcsönös, de nem. Az egyik meghívásomra kaptam egy semmitmondó, de lényegében "bocs, de nem" tartalmú üzenetet. Tiszta sor, nincs is ezzel gond.
Azóta kerül, pedig semmilyen további nyomulást nem mutatok, de köszönni is csak akkor hajlandó, ha szinte össze nem ütközünk a folyosón. Vagy eddig reggeli vásárlás közben mindig összefutottunk a pékségben, mert ugyanakkor kezdjük a munkát, de azóta nincsen ilyen.
Miért? Már én kezdem magam kellemetlenül érezni, hogy egyáltalán nyitni mertem.
És akkor a lányok meg vannak lepődve, hogy a fiúk egyre félénkebbek, és lassan nekik kell kezdeményezni. Hát ezért.
(És én még jobban jártam, nem egy havertől hallom, hogy a lány gondosan meg is alázza őket, vagy éppen ráküldi a pasiját, hogy akár fizikai erőszakkal térítse jobb belátásra.)
Miért nem elég egy szimpla "nem", és minden menne tovább a maga megszokott szürkeségében?
Szerintem elég egyszerű a képlet, tudja, hogy bejön neked, és nem akar kellemetlen helyzetbe hozni, nem akar áltatni, hitegetni, és inkább elkerül, mert úgy érzi, így jobb.
Másrészről, meg egy "bocs, de nem"-nél hova tovább akarsz kulturáltabb visszautasítást? Nem kürtölte szét boldog-boldogtalannak, hogy bepróbálkoztál, nem alázott meg, nem tett veled semmi rosszat. Nemet mondott és kész és most kerül, hogy kicsit se okozzon neked kellemetlenségeket.
Én szerintem pont hogy nagyon is kulturáltan csinálta...
Szerintem ritka korrekt volt hogy képes volt megmondani hogy nem.. Ez már kibebaszcsizottul nagyon de jó pont...
Viszont amit csinál az gáz, nem értem miért kell levegőnek nézni, simán lehetne attól még beszélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!