Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Fiú, lányok! Benneteket is...

Fiú, lányok! Benneteket is zavar a párválasztás során, ha azt látjátok, hogy a fiú, vagy lány ír nektek valamilyen levelet, és az hemzseg a helyesírási hibáktól? Kellene ilyen partner?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok, ha véletlenül elüt valaki egy betűt, hanem az, amikor vérlázítóan tele van helyesírási hibákkal, és a fogalmazása is siralmas.

Én arra gondolok, hogy egy ilyen fiúval azért nem szeretnék kapcsolatba kerülni, mert neki igénye sincs a kultúrált beszédre. Persze ez vonatkozik a lányokra is.

Engem az is zavar, ha ide írnak, és arra nem veszik a fáradtságot, hogy egy nyavalyás ékezetes betűt megkeressenek. Vagy töménytelen rövidítéseket használnak,

Írás közben. Én ha valakitől kérni szeretnék valamit, mondjuk tanácsot, akkor veszem a fáradtságot, és leellenőriztetem a helyesírási programmal, hogy mindent megfelelően írtam e. Inkább az zavar, ha az írásból kiderül, hogy eléggé tanulatlan a másik, és így szeretne jó partnert találni. Ezután ő is beáll a panaszkodók sorába, hogy nem kell senkinek.

Engem zavar! Benneteket?

2013. márc. 7. 09:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

#8: te mc is lehetnél :)

"az szimplán egy tuskó, egy igénytelen, suttyó"

2013. márc. 7. 13:23
 12/17 Laylah ***** válasza:

Azért a diszgráfia nálam mentség.

23/L

2013. márc. 10. 18:58
 13/17 anonim ***** válasza:
Divat manapság a tukkóságot -ia, meg -ikus, meg stb. végű szavakba bújtatni, de a tény attól még tény marad. Nem tanulta meg a nyelvet, amin hőbörög nap, mint nap. :)
2013. márc. 11. 14:51
 14/17 anonim ***** válasza:
nem tom lehet hogy csak gyorsan ír és ezért nem tudom eldönteni mert nem látom azt a levelet
2013. márc. 12. 18:34
 15/17 anonim válasza:

Keményvonalas nyelvtannáci vagyok, de általában megjegyzés nélkül hagyom az ilyesmit, mert simán az igénytelenséget tükrözi. De ha téged zavar, akkor lehetnél figyelmesebb is. A kérdésedben van egy pár hiba (amit a spellchecker nem szűr ki):

Fiú, lányok! - jó, ez elgépelés, nem vészes

fáradságot - fáradtságot [link]

töménytelen rövidítéseket - ez magyartalan, helyesen: töménytelen rövidítés (azt se mondod, hogy sok fák)

megfelelően írtam e - az "-e" kérdő szócskát kötőjellel írjuk az ige után, az "e" önmagában mutató névmás

Azért annak örülnék, ha ez lenne az átlag mind a netes hozzászólásokban, mind a köznapi életben, nem pedig ez: [link]

Egyébiránt ha mindenki (a hozzászólók közül) olyan érzékeny a hibákra, hogy lehet, hogy nem szúrták ki ezeket?

2013. márc. 25. 17:31
 16/17 anonim válasza:
Ha tizes skálán kéne kifejeznem, hogy mennyire zavaró, akkor 11/10 (és az is zavar, ha én írok helytelenül, pl telefonról)
2018. máj. 28. 06:24
 17/17 anonim válasza:
Nem szeretem a helyesírást. Diszlexiás, diszgráfiás vagyok. Éppen ezért helyesírás ellenőrzőt használok. Ennek ellenére maradnak a szövegeimben hibák. A szándékosan igénytelen szövegeket nem szoktam elolvasni.
2020. nov. 9. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!