Házi orvos ad felmentest tesiből ha az az indokom h uj tetkom van es faj?
A naevus eltávolítása sem feltétlenül szükséges ha nem melanoma, vagy melanoma gyanús.
És elfertőződhet a mozgástól, mert az izzadtság baltériumoknak adhat táptalajt, és a gépek sem sterilek, felcsúszik a fólia stb.. Octanisept a tinta kikopására meg nem megoldás. Orvosként lehetnél egy kicsit emberbarátabb...
Nem mindig szükséges, van aki esztétikai okokból szedeti le az anyajegyét, ezért is írtam, hogy egyéni döntés bizonyos esetekben. Lehet hogy hóbort, ami sokaknak szúrja a szemét, de már megcsináltatta és szeretne rá vigyázni. Egyébként nem a fertőzésekről van szó konkrétan, nem hiszem hogy jó egy bármilyen sebnek is, ha kicsípi az izzadság, bepállik, berohad, de a tetoválásnak biztosan nem jó. Nem értem azt aki így viselkedik. Nem azt nézi, hogy ez a valaki szeretne helyesen eljárni egy gyógyuló sebbel kapcsolatban, hanem azt hogy minek csináltatta. És csodálkoznak az orvosok, ha az emberek bemennek és inkább összehazudoznak mindenféle betegséget, csak hogy megkapják a szükséges felmentést. Úgy tűnik a helyes eljárás már csupán az orvos egyéni véleményétől függ, nem attól mi lenne a helyes és mi a beteg érdeke. Sajnálatos.
Nekem nemrég tetováltak és sajnos túl kentem, szinte teljesen feláztattam, így sokkal tovább tart a gyógyulás mint amúgy. Elviselhetetlenül viszketett és púpos volt. A nagynéném - akinek bőrrákja volt és ellenezte mindig is a tetoválást- nézegette nekem nagyítóval és hozott rá krémet és ajánlgatott ezt az, hátha attól jobb lesz. Egyszer sem monda egy szóval sem, hogy "látod én megmondtam hogy ne csináltass". Úgy érzem több ilyen ember kellene.
A tetoválás időpontja tervezhető. Ott a rohadt sok szünet,téli, nyári, tavaszi, őszi. Akkor kell az ilyesmit megcsináltatni, vagy igazolja a szülő.
A kérdező magatartása messzemenően inkorrekt a testnevelővel és az orvossal szemben is. Felmentést továbbra sem adnák. Szépen leírnám egy szimpla word doksiba, hogy a testnevelést nem javasolom és azt is leírnám, hogy a kérdező egy inkorrekt illető, aki velem és a testnevelővel is szórakozik. Ez szerintem igazolatlant érdemel, a saját inkorrekt magatartása miatt nem tud részt venni az órán.
Milyen jogon akarja a kérdező arra kényszeríteni az orvost, hogy egy orvosilag totál megkérdőjelezhető dologhoz asszisztáljon?!
Tervezhető persze, feltéve ha a tetoválónak van időpontja épp a téli szünetben. Melegebb időben és nyilván így nyáron sem túl jó tetoválást csináltatni, hiszen sem a meleg sem a közvetlen napsütés nem tesz jót neki, strandolni tilos, szóval szerintem érthető miért nem nyári szünetben csináltatja meg.
Nem igazán értem miért inkorrekt, ez már tényleg vicc. Csupán mert Ön azt a nézetet tartja, hogy a tetoválás egy idi*ta hóbort?! És nem látom be miért orvosilag megkérdőjelezhető, ez egy seb, aminek nem tesz jót az izzadság, a dörzsölés és a többi..
De kár vitázni, a nézetek látom hogy teljesen mások, csak azt sajnálom, hogy a saját szubjektív vélemény a döntő egy ilyen esetben és nem az, ami a "betegnek" előnyös és jó lenne.
Ott lett volna a tavasziszünet. Akkor se meleg nincs és még időpontot is lett volna ideje kérni.
De akkor szünetben kellett volna lábadoznia, nem a suliból tudna lógni.
Nem hiszem, hogy orvosi feladat lenne asszisztálnunk a gyerekek baromságaihoz a tanárokkal szemben. Beszélje meg szépen a tanárral, hogy miért nem tud tesizni. És ne az orvos háta mögé akarjon bújni.
Ne haragudjon a világ, de ennyi begyöpösödött, maradi, empátiától mentes embert egy helyen! Nem az volt a kérdés, hogy szeretitek-e a tetoválást! Akinek pedig a személyes ellenérzése befolyásolja a szakmai döntését [bizony, doktor úr!] annak ezúton külön gratulálok, elérte szakmája csúcsát! Mindjárt megy is a wc-be az eskü, ha a személyes véleménye eltér. Gratulálok.
Emberünk hozott egy döntést, csináltatott egy tetoválást. Nem azért, hogy a tanárral kitoljon, már a feltételezés is abszurd, hogy valaki azért varrasson, mert akkor egy hétig bem kell tornaórán aktívan résztvenni.
Kerek perec kijelentem, hogy aki itt a tanárt meg az orvost hozza fel/mosdatja, az le se tojja őket, csak a kérdezőt akarja ekézni, kiélni a tetoválásokkal szembeni ellenérzéseit.
Roppant kedves!
Csak remélni merem, hogy az illetőkhöz is hasonlóan fognak hozzáállni, ha bármilyen saját tevékenységből adódó orvosi problémájuk lesz.
Valamilyen egészségügyi probléma elkerülése végett kerül fel a tetoválás? Nem hinném. Az orvos nagyot fog nézni, mégis mire adjon felmentést.
Ennyi erővel 1 hónapos sítúrára is adhatna felmentést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!