Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Tetoválás eltávolításhoz...

Tetoválás eltávolításhoz megbízhatóak az alábbi helyek?

Figyelt kérdés

Első sorban a rockstar alternatív hajszalont, invictust és a viszlát tetkót néztem.

Egyébként 2 kisebb mintám van, 4 és 5 évesek. Nem magával a tetoválással van bajom, mert szépek, csak lehet a festék miatt lettem beteg. Legalábbis benne van a pakliban, mert nem én lennék az első, akiben felmerült ilyen gondolat.

Emiatt gondoltam arra, hogy inkább eltávolíttatom, nehogy gondot okozzon a későbbiekben.

2019. febr. 8. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem, hogy mi is a lényeg.

Tehát beteg lettél, és úgy gondolod a tetoválástól?

Allergiát okozhat, igen, de azt már első nap érzed, sőt be sem gyógyul rendesen, hanem hólyagosodik.

A tetováltatás során lehet még betegséget elkapni, de annak sincs semmi köze a festékhez és annak pigmentjeihez.

A nemtörődöm szalonoknál, tetoválóknál és kóklereknél fordul elő sokféle vírusos, bakteriális, vagy gombás betegedés. De szintén olyan, hogy utána kiütközik a nagy része egyből. (Láz, belső és külső tünetek) Ami meg nem, (mint a hiv vírus), az idővel és dettó nem használ rá az eltávolítás.

Ha májbetegséged van, akkor a tetoválás eltávolítása még ronthat is rajta. Vesebetegségek esetén szintén.

A bőrbe tetovált festék pigmentjei a bőr középső, irha rétegébe kerülnek és ott is maradnak. Nem oldódnak ki, nem mászkálnak el, nem rendeznek házibulit. De amint nekiesnek, hogy roncsolják őket, igen. (Itt főleg a lézeres eltávolítás esetén igaz, mivel ott a festékpigmenteket törik-bontják le kisebb vegyületekké, amik felszívódva kiválasztódnak a vesében, májban, ezzel terhelve azokat, és mellé a bőr is megsül, lehámlik.)

Szóval akármi is legyen a bajod, nem a tetoválásaid miatt van. Lehet, hogy abból keletkeztek, de jelenleg nem amiatt vagy beteg és a leszedetése sem javít.

Ha normális, igényes szalonban és tetoválóval tetováltattál, akkor nem attól van bajod.

Ha ezek ellenére is leszedetnéd, akkor invictus.

Rockstart fodrászirányból ismerem, nagyon profik, de nem tudom, hogy eltávolításban mennyire jók.

2019. febr. 11. 06:12
 2/3 A kérdező kommentje:

A szalon igényes volt, nem is ezzel a résszel van a baj.

A történet annyi, hogy 2015-Ben készült az utolsó, de közben sok stressz is ért, meg a munkahelyemen egy vegyszerraktar is kiegett. 2016-ban már elkezdodott a betegsegem(szarkoidózis, és a mellkas röntgenen voltak már akkor apró jelek erre utalóan). A végleges felfedezés meg 2017-ben volt.

Sajnos abba az időben túl sok minden történt, így nem 100%, hogy a tetoválás okozza, de különböző csoportokban mások is fel vetették ezt.

2019. febr. 11. 09:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Jobbulást!

Amennyiben kemo, vagy sugárkezelés alatt állsz, úgy végképp ne nyúlj hozzájuk.

A modern festékek egyike sem okoz szarkoidózist. A régi, olmos festék okozhatott, de az is max akkor, ha a test nagy részén volt tetoválás.

Manapság nagyon oda kell figyelni arra, hogy mikkel lehet tetoválni. Erről egy nagyon komoly vizsgállattal készítettek listákat.

Hidd el, ha ez lett volna a baj, akkor az orvosod mondta volna, sőt bőrnyúzásos eljárással távolították volna el rólad. (persze előtte alapos bőrgyógyászati vizsgálat, esetleg biopsziás is)

2019. febr. 16. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!