Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Mivel helyettesíthetem a...

Mivel helyettesíthetem a Bepanthent?

Figyelt kérdés
Allergiás vagyok a Bepanthen krémre (vagyis valószínűleg a lanolinra). Brutálisan viszket a krémezés után és apró hólyagok is megjelentek. Alapvetően ekcémás vagyok de vannak tetoválásaim és eddig nem volt velük baj, viszont múlt hét csütörtökön készült utolsónál, a krémezés után szinte kibírhatatlan a viszketés (természetesen nem vakarom). Ma reggel egy illatszer mentes krémmel kentem be (6 nappal vagyunk a készítés után), azóta semmi viszketés, nyugszik a bőröm, viszont lehet még korai ez. Van bárkinek tapasztalata vagy javaslata a témával kapcsolatban (bőrgyógyászhoz soká lenne időpont, a tetkós gyerek meg baromi lassan reagál általában mivel sokat dolgozik külföldön)?
2018. jan. 31. 06:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Neogranormon, vagy a Naturlandnak van a babapopsi kréme, Unguentum infantum, annak is hámosító hatása van, annak szerintem nem szabadna allergiás reakciót okoznia, de a legjobb ha bemész egy patikába és ott kérsz véleményt, meg is tudod mutatni a kezedet, meg hogy mire kell. :)

Sok sikert és jobbulást!

25N

2018. jan. 31. 07:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ: tetováló oldalak illetve a gyógyszerész segítségével végül a Panthenol spray mellett maradtunk. Azóta, hogy nem Bepantheneztem nem viszket és a duzzanatok is eltűntek. Mivel ekcémás vagyok, így nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy a krémre jött elő ez az allergiás reakció. A Panthenollal egyenlőre semmi probléma nincs.
2018. jan. 31. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Tattoomed?
2018. jan. 31. 10:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, az lett volna a másik variáció, csak mire beszerzem már amúgy is mindegy lenne (6. napon vagyok most) - vagy legalábbis gondolom.
2018. jan. 31. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia, én is tetoválok, a bephantent egy ideje átvariálták, szóval már mi se ajánljuk mert nem olyan mint volt. Gyerek hátsójára van kitalálva, nem tetoválásra.

A hámosítás pont nem jó, attól pont hogy jobban kijön a tinta.

Amit ajánlanék, hogy menj be a patikába égési sebre való krémért, az lenne az ideális. Nedvesen tart, és fertőtlenít de nem hámlaszt. Az is fontos, hogy az első napokban legyen rajta egy védőréteg, tehát valami jó zsíros krém nem árt.

De nagy szükség esetén ha nincs más a sudocream és a vazelin egy az eggyes arányú elegye is működhet.

2018. jan. 31. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!