Elrontott piercinggel hova lehet fordulni?
Még októberben készült egy pc-m, sima fülbevaló (többedik lyuk). Akkor úgy tűnt, semmi gond nincs vele, utókezelés meg minden rendben volt (tisztítás, mozgatás, stb.). Illetve kiderült, hogy érzékeny a bőröm az Octeniseptre, amit a fertőtlenítéshez kaptam, de akkor nem volt gyulladás.
Decemberben cseréltem le először a beszúrt ékszert, bár elvileg egy hónap után lehetett volna. Akkor tűnt fel a kivétel után, hogy kemény dudor van a fülemen alatta. Vadhúsnak hittem, de aztán el is tűnt, ahogy cserélgettem az ékszereket.
Utána persze kiderült, hogy gennyes dudorról van szó, pont a lyuk körül. Ha benne van az ékszer, nem látszik, egyébként nem is fáj, nem érezni, csak ha szabad a lyuk. Akkor is csak nyomásra érzékeny.
Viszont ha kiveszem az ékszert, akkor alig néhány óra alatt összezárul a lyuk (egyébként nedvedzik is, mert ha kiveszem az ékszert, látszik a rászáradt lepedék), és visszaszúrásnál fájdalmas, illetve olyan, mintha ferde lenne maga a szúrás, keresni kell a kimeneti lyukat - de ez lehet, hogy csak a megdagadt csomó miatt ilyen, nem tudom.
Kihez lehet egy ilyennel fordulni? Háziorvos? Bőrgyógyász?
Aki szúrta, ahhoz nem szívesen mennék vissza, nagyon nem volt szimpatikus a srác, mikor a túlérzékenység felmerült az elején, akkor is baromi gyorsan lerázott, tuti nem jól kezelem, ilyenről még nem is hallott, stb.
Más piercerhez meg nem igazán lehet ilyennel beállítani, nem? Hogy oké, nem ő csinálta, de nézze már meg a fülem... (Nem akarom lejáratni azt se, aki csinálta, mert egy-két kivétellel csupa jó véleményt hallottam róla, szóval biztos érti a munkáját, csak velem nem találta meg a hangot.)
(Most ezüstözött ékszer van benne, de ez csak kb. másfél hete, mikor először felfedeztem a dolgot, inkább visszakerült az eredeti szúrt ékszer fertőtlenítve, úgy voltam vele, attól biztos nem lesz baja.
Egyébként nem vagyok fémallergiás meg semmi.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!