A tetoválás mennyire veszélyes?
Mosdhatsz, max lefóliázod, hogy ne érje víz. A tűzre már miért lennél allergiás? Ezt nem értem, a tűz tetkó nélkül is éget, meg veszélyes...
Az allergiára való hajlamot nem növeli.
Arra kell vigyázni, hogy ne menjen bele semmi, ne ragadjon bele ruha és ne sérüljön meg a tetovált bőrfelület. A teljes gyógyulásig nincs borotva, nap vagy szoli.
Nekem azt javasolták, hogy fóliázzam 4 napig, végül 3 napig bírtam, de addigra zárva volt a seb. Van, ahol azt javasolják, ne fóliázd. Mindig úgy csináld, ahogy a szalonban tanácsolják.
Ja, most értettem meg: a tűre nem leszel allergiás, korrekt, hivatalos, tiszta helyen csináltasd, ott sterilen dolgoznak. Kesztyű nélkül ne érjen hozzád senki. A széket/ágyat is le kell fóliázniuk munka előtt. A festékre való allergiád kiderül, ha van fémallergiád. Írásba kell adnod, hogy nincs. Ha az nincs, akkor mehet akár a színes festék is.
A csúnya elfertőződött tetkós fotók a neten azért vannak, mert egyesek nem ápolják rendesen, vagy nem tartják tisztán, miután elkészült.
Egyszer láttam olyat közelről, elborzasztó.
Nekem van 4 is, de semmi bajom nem lett :) Az tény, hogy van rá egy kicsi esély hogy allergiás vagy a festékre, de ez elenyésző. A tűre tuti nem leszel allergiás.
Egyébként mosakodhatsz (sőt, kell is!), csak ne áztasd pár hétig. A tetováló majd elmond minden tudnivalót a kezelésről, arra nagyon figyelj, hogy azokat tartsd be, és akkor nem fog elfertőződni vagy kifakulni.
Nekem azt mindták az első napon is le lehet öblíteni óvatosan, én azt csináltam hogy párszor végighúztam rajta a kezem hogy ami kosz/pigment le akar jönni azt lesöpörjem de ne ártsak a mintának.
Ha jó helyeb csináltatod, minden steril nem lehet baj, max ha nem bírod jól vagy sok órás tetkó kicsit belázasodhatsz hiszen a szervezeted folyamatos sokk éri, én 2.5 óra után remegve álltam fel, mesélte a srác egy teljes, 2x8 órás kar után bizony be szoktak lábadozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!