Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Október végén lesz életem...

Október végén lesz életem első tetoválása! Minden vélemény, tapasztalat érdekelne! Mire figyeljek előtte és utána? Mi vár rám?

Figyelt kérdés
Kb. 10 cm-es alkartetoválás. Már nagyon várom, alapos és megfontolt döntés volt, azonban fogalmam sincs mi vár rám miután kiléptem a szalonból, mennyire fog fájni, és előtte tehetek-e valamit, hogy könnyítsem a tetováló dolgát, ill. a fájdalom is kisebb legyen. Félek az allergiás reakcióktól is, bár azt írják ez ritka...szóval írjatok le mindent legyetek szívesek! :)
2017. okt. 6. 21:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem jellemző a kopás. Pontosabban: az teljesen normális, hogy egy picit halványabb, nem lesz olyan ragyogó, mint a frissen elkészült tetoválás. Ezen a rendszeres hidratálás sokat segít. :)

A fólia alatt is "kiizzadja" a bőröd a felesleges festéket, ettől sem kell megijedni.

A gyógyulási időszakban alapvetően kopottnak tűnhet a minta a hámlás miatt, erről itt is sok kérdés szokott lenni - épp ezért, ott még kár kétségbeesni. :)

Gond csak akkor van, ha kidobja a bőröd a festéket. Ennek a leggyakoribb oka, ha nem kezeled rendesen (nincs krémezve, fóliázva) - ekkor a kiszáradás és a korai varasodás miatt a festék is kijön. A másik verzió, ha pl. kosz megy bele, és begyullad, ez gondolom egyértelmű.

Az nagyon ritka, hogy valakinek "magától" dobja ki a festéket a bőre, de persze van ilyen.

Leggyakrabban egyébként azokon a helyeken kell javítani, ahol vékony a bőr, mint mondjuk a lábfej, mert ott nem üthetnek túl mélyre. De ezekre figyelmeztetni szokott a tetováló is.

Nekem két pöttyben dobta ki a bőröm a festéket, de annyira pici, hogy emiatt nem mentem vissza javíttatni.

2017. okt. 7. 13:32
 12/19 anonim ***** válasza:

[link]

bár én tapasztalatbol mondom, elég egy napig foliázni, akkor nem levedzik , szépen gyogyul (igaz ez nyáron volt, amikor rovid poloba szaladgáltam és nem ért semmi a tetkohoz.) Naponta 1x, 2x szappanos vizzel gyorsan megmosni, és 10 napig csak sima bepanthen krem

2017. okt. 7. 13:33
 13/19 anonim ***** válasza:

Egyébként a normál hámlásnak nincs köze a tetováláshoz, mármint attól nem kopik le. Hámlani a bőr felső rétege szokott, ez amúgy is hámlik, csak kevésbé látványosan. Meg ez ég le nyáron. :)

A tetoválás meg picit mélyebbre kerül, ahol már nem cserélődik folyamatosan a hámréteg, ezért nem kopik le úgy, mint a turborágós tetoválás - ami meg ugye kívül van. :)

2017. okt. 7. 13:34
 14/19 anonim ***** válasza:
Na majd tájékoztass bennunket hogy viselted a torturát :)
2017. okt. 8. 06:24
 15/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!! :) mindenképp írok!! október 24én megyek:)
2017. okt. 8. 07:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal megnyugtathatlak,hogy én 14évesen csináltattam az elsőt most 16 vagyok már van 3 holnap megyek kézfejre varratni. Persze ugye ember függő mert minden embernek más a fájdalomtürő kéepssége.
2017. okt. 8. 15:00
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 Én erre annyira nem lennék büszke, 16 éves kor alatt tilos a dolog, felette pedig csak szülői engedéllyel... Szép kis szalon lehet, ahol 14 évesen bevállaltak, reméljük, a kérdező nem ilyen helyen köt ki.
2017. okt. 8. 16:15
 18/19 A kérdező kommentje:
28 vagyok, és részemről tudatos döntés :) bár megértem a fiatalt is, hiszen én is gyakorlatilag 10 évesen már elhatároztam, hogy egyszer bizony lesz tetoválásom (akkor ment a Vad Angyal és olyat akartam a bokámra mint Natalia Oreironak :D:D) aztán vártam, vártam, mert rájöttem tizenévesen, h az mégsem az én világom, és mindenképp olyan minta kell ami az egyéniségemmel összhangban van... aztán egyetemre mentem és lett egy hivatásom. ennek a szimbólumát varratom magamra, kb. 3-4 éve tudom h ezt akarom :) előtte meg beavattam magam egy köldök piercinggel h szokjam a szalonokat :D
2017. okt. 8. 16:19
 19/19 anonim ***** válasza:
16os vagyok. Szülői beleegyezéssel sok helyen el vállalják az embert. És igen büszke vagyok rá mert ezek nem semmit mondó dolgok amiket ábrázol a minta.
2017. okt. 9. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!