Viszonylag friss tetoválás gondozása?
Varasodás nem törvényszerű, inkább csak nagyobb mintáknál, illetve bőrfelülettől is függ, nekem pl. egyáltalán nem volt varas, csak hámlott.
(Ahhoz hasonlítanám, mint mikor lehorzsolod a térded elesésnél. Ha nagyon lenyúzod, vastag var lesz rajta, de nem törvényszerű.)
A folyamatos fóliázás nem tesz jót neki, levegőznie kell a tetoválásnak a gyógyuláshoz. Hogy néha lefeded, az belefér, szokták is javasolni, ha pl. poros helyen dolgozol, de akkor, ha lehet, a héten minimalizáld a mászkát, minél többet szellőzzön, és minél kevesebbet legyen lefedve.
Egyébként a fóliázás miatt "nedvesebb" marad a tetoválásod, mint egyébként, folyamatos szellőzésnél elbírná a napi hármat szerintem. Erre nekem azt mondta anno a tetováló, hogy mindig arra figyelj oda, hogy ne száradjon ki a bőr. Ha száraz, netán picit húzódni kezd, mint mikor megkap a nap, az már nem jó. Nekem pl nagyon száraz bőr mellett 6 alkalommal simán kellett kenni, 2-3 óránként... Szóval ha nem szívja be, akkor a napi három neked tökéletes.
Ha a hámlást befejezte, akkor bepanthen helyett válts testápolóra - bár gondolom, addigra mész vissza a folytatásra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!