Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Viszonylag friss tetoválás...

Viszonylag friss tetoválás gondozása?

Figyelt kérdés
Üdv! Ma 1 hete, hogy megcsináltattam az első tetoválásomat, azaz még csak a felét, mert 2 részben lesz feltetoválva, és egy félhátas tetoválásról beszélünk. Több minden is érdekelne a gondozásával kapcsolatban. Ugye első pár napon keresztül kell fóliázni, 4 nap után leálltam a folyamatos fóliázással, viszont még most is lefóliázom, ha veszek fel pólót és megyek valahova, mert nem akarom, hogy a Bepanthenes hátam hozzáérjen a pólómhoz, mert az biztosan elég kellemetlen érzés lenne, de ez mennyire "megengedett", hogy még ilyenkor alkalmanként lefóliázom? Még érdekelne az is, hogy ugye 3-4 alkalommal kellene lekenni naponta Bepanthennel, viszont én 3 alkalommal szoktam átlagban, volt már, hogy egy napcsak 2x kentem be, mert egyszerűen nem szívja fel a hátam olyan könnyen ezt a krémet, ez így rendben van szerintetek? Amikor újrakenem, és lemosom előtte vízzel a hátam, akkor is még szokott lenni rajta egy kis krém, szóval szerintem felesleges lenne mégtöbbször kenni egy nap! Egy tetoválás mindenképpen varasodni fog? Már hámlik egy ideje, habár szerintem a hámlásból is gyógyuló félben van mostmár, de még semmi varasodást nem tapasztaltam, erre később kellene számítanom, vagy lehet, hogy nem is fog megtörténni? Köszönöm előre is a válaszokat!

2017. júl. 18. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy kezeld, ahogy a tetováló mondta! Bepanthennel nagyon-nagyon vékonyan kell kenni.
2017. júl. 18. 16:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon vékonyan is kenem vele, ahogy a tetováló mondta, épphogy csillog tőle a bőröm, jobban nem tudom elkenni.
2017. júl. 18. 16:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Varasodás nem törvényszerű, inkább csak nagyobb mintáknál, illetve bőrfelülettől is függ, nekem pl. egyáltalán nem volt varas, csak hámlott.

(Ahhoz hasonlítanám, mint mikor lehorzsolod a térded elesésnél. Ha nagyon lenyúzod, vastag var lesz rajta, de nem törvényszerű.)

A folyamatos fóliázás nem tesz jót neki, levegőznie kell a tetoválásnak a gyógyuláshoz. Hogy néha lefeded, az belefér, szokták is javasolni, ha pl. poros helyen dolgozol, de akkor, ha lehet, a héten minimalizáld a mászkát, minél többet szellőzzön, és minél kevesebbet legyen lefedve.

Egyébként a fóliázás miatt "nedvesebb" marad a tetoválásod, mint egyébként, folyamatos szellőzésnél elbírná a napi hármat szerintem. Erre nekem azt mondta anno a tetováló, hogy mindig arra figyelj oda, hogy ne száradjon ki a bőr. Ha száraz, netán picit húzódni kezd, mint mikor megkap a nap, az már nem jó. Nekem pl nagyon száraz bőr mellett 6 alkalommal simán kellett kenni, 2-3 óránként... Szóval ha nem szívja be, akkor a napi három neked tökéletes.

Ha a hámlást befejezte, akkor bepanthen helyett válts testápolóra - bár gondolom, addigra mész vissza a folytatásra. :)

2017. júl. 19. 12:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, ez nagyon hasznos volt! :)
2017. júl. 20. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!