Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Hány óráig kell kenni naptejjel?

Hány óráig kell kenni naptejjel?

Figyelt kérdés
a tetoválásnak meddig árt a napsütés

2017. júl. 12. 09:26
 1/5 A kérdező kommentje:
6 körül is árthat még?
2017. júl. 12. 09:27
 2/5 Sunshinedoll ***** válasza:

Árthat, mivel a nap még fent van 6-kor, és amíg nap van, addig káros sugárzás is.

Egyébként nem értem, miért olyan nagyon megterhelő 6 után felkenni a naptejet?

2017. júl. 12. 15:45
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, egy szóval sem mondtam, hogy megterhelő lenne, egyszerűen csak feltettem egy kérdést
2017. júl. 12. 17:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha napozol, akkor mindig. De a nem tetovált bőrt is érdemes kenni mindig. A tetoválást a fény roncsolja (az IR (infravörös tartományban lévő, láthatatlan fények), a VIS (a látható fények), és az UV (ibolyán túli, szintén láthatatlan fények) egyaránt - A fény intenzitástól és időtartamtól függ, hogy mennyire. Ezért van, hogy egy adott minta idő után kopik, halványodik. Persze minél többször ég le a bőr, annál hamarabb (a bőrleégés értelemszerűen az erős fénytől van, a barnulás is). Aki sokat szolizik, annak a színes tetoválás hamarabb kikopik. A fekete marad meg viszonylag a legtovább ilyen esetben.

Ha nem süt a nap (tehát vert fény, szűrt fény, tört fény), akkor is ott vannak a fények, szóval akkor is érdemes bekenni, főleg ilyenkor nyáron.

2017. júl. 13. 07:05
 5/5 A kérdező kommentje:
10-15 perc miatt is érdemes kenni? vagy annyi idő alatt nem roncsolódik?
2017. júl. 18. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!