Mikortól, és mennyiért lehet tetoválást csináltatni?
Ha még nem vagyok felnőt,akkor kell hozzá szülői beleegyezés?Mennyire fáj?Illetve egy viszonylag nagy tetkó mennyibe kerülne?Hol van jó hírnevű tetováló szalon?
Előre is köszönöm!17/L
Szia!
16 felett és 18 alatt szülő beleegyezés kell, amit leellenőriznek. (Papír+telefon.)
Mennyire fáj? Egyén és testtáj függő. Bizonyos helyeken jobban fáj (nemi szervek környéke, hónalj,...) máshol kevésbé. De az embereknél változó. Van akinek az alkar őrjítően fáj, másnak csak simogatás.
Persze időfüggő is. Több értelemben is. Első 5-10 perc rosszabb, utána jobb. 3-4 óra után ismét sokkal rosszabb, addigra nagyon elfárad a bőr is, így ennyi szokott lenni a maximális idő (nagy minta esetén ezért van, hogy több alkalommal készül el). Második, ha éhesen, stresszesen, fáradtan tetováltatsz, akkor rosszabb. Ezért kell kellőképpen kipihenni magad előtte, enni is érdemes, de azért ne edd magad túl tele, legyél kellően hidratálva (sok folyadékfogyasztás), vigyél magaddal cukros, hűvös folyadékot és egy kicsi szelet csokit. Nőknél a mensi alatt kicsit rosszabb, így olyan időpontot kérj, amikor nincs meg (vagy legalábbis becslésed szerint nem lesz meg).
Aztán a fájdalom függ még a tűktől is. A kontúr vékonya sokkal kellemetlenebb, mint egy satírozó vastagabb (nem vastagabb a tű, hanem a kontúros kevés tűből áll, a satírozó sokkal több tűből), ami néha még kellemes is lehet.
Jó hírnevű szalon az egész ország területén sokfelé akad.
A mennyibe kerül részt nehéz megjósolni. Attól, hogy egy minta nagy, nem biztos, hogy drága és akkor, ha kicsi, sem biztos, hogy olcsó. Egyrészt szokott lenni egy alapár. Az itthon 4.000-10.000 Ft között van. Egy apró smile így lehet 10.000 is. Míg egy 40 perces minta, ami bonyolultabb, esetleg színes is, szintén 10.000 Ft.
Mondhatnám, hogy óradíjak vannak, de ez nem teljesen igaz. Általában egy-egy mintára a tetoválók fix árat tudnak mondani. Mit kell ehhez tudniuk? Hogy mekkora minta, milyen minta (pontos kép!) és hogy esetleg van-e valami extra vele. (Mondjuk más egy takarás-fedés, más egy javítás-korrekció és más egy friss minta.)
Árak alapján nem feltétlenül a legdrágább a legjobb, de nem is valószínű, hogy a legolcsóbb.
Mielőtt tetoválót választasz, nézd meg a referencia munkáit, kérd ki tetováltak véleményét róla, esetleg a Magyar Tetoválók Szövetségében kérdezz utána. Sok kókler van, aki mások lopott képeivel hirdeti magát, közben ő maga kontár munkákat csinál csak, azt is marha drágán.
Ha nincs fix mintád, de vannak alapok? A tervezés az árban benne van. Célszerű személyesen terveztetni, elmondani mindent róla, majd ő megrajzolja. Aztán, ha még változtatnál rajta, szólj, ne legyél félénk. Utólag nehezebb változtatni.
Egy teli comb 40-120 között, de egy nagyon bonyolult minta akár többet is kóstálhat. Nem érdemes spórolni vele.
Amint megvan a tetováló és az ötleteid, akkor kérj tőle ajánlatot. Mivel nem sos-ben kell varratni, így ha nincs rá elég pénzed sem baj, mert amíg gyűjtöd, addig is változhat az elképzelésed ;)
Amúgy jól gondold meg, mit és hova varratsz. Mert le lehet szedetni, de az fájdalmasabb és drágább is.
Remélem segítettem!
Nekem van egy tetoválásom, de én már felnőttként csináltattam. Az ára a mérettől függ. Az enyém nem volt nagy és egy óra alatt elkészült. Az ára 10 ezer forint volt. A tetováló óradíjban dolgozik és nála ennyi az óradíj.
Fájdalmasnak fájdalmas, de én kibírtam. Úgy éreztem, mintha egyszerre húsz darázs csipkedne. Persze a tetováló mondta, hogy nyugodtan szóljak, ha fáj, nem kell hősködni.
A nagy méretű tetoválások elkészítése akár hetekbe is telhet, mert nem egyszerre viszi fel az ábrát a tetováló és az anyagnak is fixálódnia kell, közben érdemes a bőrt kezelni kenőccsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!