Egy tetoválás leszedetése nagy fájdalommal jár?
Igen.
Bár -mint a tetoválás- ez is a fájdalomküszöbödtől függ.
Elsőnek, hog tisztázzuk, a tetoválás leszedetése a bőr lemetszését jelenti, ami igen, de rettenetesen nagy fájdalommal jár. Maga a beavatkozást ugyan lehet érzésteleníteni, de utána akkor is nagy fájdalmakkal jár.
Viszont az eltávolításnak, halványításnak több módja is van.
Első a krémekkel történő halványítás.
Ez egyáltalán nem fáj, viszont 30-40%-nál nagyobb hatékonysága nincs. Azoknak jó, akiknél régi, rossz minőségű tetoválása van és azt egy másikkal akarja elrejteni, de ahhoz célszerű lenne halványítani.
Második eljárás a rejuvi. Itt tulajdonképpen ugyan úgy tetoválás zajlik, de itt nem befelé, hanem kifelé szedik a festéketpigmenteket. Ez jobban fáj, mint a tetoválás, mert jobban kell dolgozni a bőrön és csak 8-10 alkalom után érsz el vele szép eredményt. Nem tökéletes, bár közel 95%-ban sikeresen lehet elvégezni.
Harmadik a lézeres eltávolítás.
Itt tulajdonképpen UV vagy IR közeli erős intenzitású fénysugarakkal bombázzák a bőrt, ami erősen megég, illetve az alatta lévő második bőrrétegben található festékpigmentek a túlzott energia hatására kémiailag széttöredeznek, aminek egy része kidobódik, a másik része pedig a szervezetnek hála felszívódik, majd kiürül. Mivel a tetováláskor nagyon sok festékszemcse kerül a bőrbe, és egy-egy alkalomkor nem lehet a bent lévő festékszemcséket mind széttörni így ebből a kezelésből is több kell. A mintától, a színektől függően 5-10 alkalom. Minden egyes kezelés fáj.
Az utolsó, egyben a negyedik típus a nyúzás, amit már fent részleteztem. Azt hívják szó szerinti leszedetésnek. A többi csak halványítás/eltávolítás.
Szóval aki tetováltatni megy, az többek között ezért is vegye fontolóra, hogy divatból mit varrat magára és hova.
Remélem segítettem.
.....helló.....nekem többszöri nekifutásra a lézer vált be Q5 ez nem fáj illetve csak a pénztárcámnak de ha kitartasz anyagilag akkor oké....!!!
Tintától ,felülettől,kivitelezéstől stb függően 5-10 alkalom a kezelés mérettől fűggő nekem 5 tetoválásom volt nem szines kb 120 cm2 max fél óra volt 1 kezelés közben 1 mélyhűtött aluminium hengerrel hütötték a kezelt felületett alkalmanként ez 100.000.-jó magyar forintba került kb.5 éve Szegeden csinálták 1 magánklinikán de megérte jó munkát csináltak!!!
....remélem tudtam segíteni....!!!
.....ui:legközelebb légy BÖLCSEBB....!!!!....;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!