Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Látható helyen miért nem...

Látható helyen miért nem lehet tetoválást hordani?

Figyelt kérdés
Rengeteget hallottam,olvastam..stb hogy ha pl a kézfejeden van egy tetkó akkor nem vesznek fel sehova mert látható. Miért? nem értem. Mi ez az elfogultság a tetovált emberekkel szemben. A tetoválás mutatja meg mennyire hatékony,szorgalmas és minőségi dolgozó egy ember? vagy mi köze van mégis a munkának ahhoz hogy az embernek tetkója van? Nem értem miért kell takargatni és miért nem vesznek fel sehova. Pl én majd hegesztő szeretnék lenni vagy esetleg targoncás (jelenleg vendéglátást tanulok igen ott tudom hogy nem szabad mert ott látnak a vendégek) de nem is vendéglátósként fogok dolgozni.Mai napig is ilyen elfogultak a munkahelyek illetve a sztereotípiák? szeretnék olyan válaszolót is akinek van tetkója és dolgozik esetleg hasonló embert aki ezeket tapasztalta hogy ez tényleg ennyire vérre folyik?Azért kérdezem ezt mert én imádom a tetkókat van is rajtam de eltakarható helyen de idővel nagyon szeretnék a kézfejemre..stb (de ha ilyen ez az egész akkor feladom és csak oda tetoválok amit eltudok takarni.) Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

2016. nov. 26. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ha TÉNYLEG targoncás vagy hegesztő leszel, akkor pont lesza.rják, hogy látszik-e a tetkód.

Nálunk dolgozik egy targoncás srác, annak a nyakán, és mindkét kézfején is van tetkó. Gondolom, van máshol is, de ezt látom.

Sőt, rajtam is van, és nem mindig szoktam eltakarni, pl. a vádlin is látszik nyáron, mert a fene se fog megrohadni hosszú nadrágban. Ehhez képest pénzügyi területen sem okozott még gondot, pedig volt, hogy az ügyfél is látja. Eddig még soha nem kaptam miatta negatív megjegyzéseket.

Nagyon-nagyon ritka ma már az a munkakör, ahol ez negatív, pl. egy elegáns étteremben pincérként tényleg cinkes egy baromi nagy halálfej a kézfejeden. :) De ha nem akarsz ebben dolgozni, akkor meg nem kell vele foglalkozni.

Várj pár évet, hogy mit hoz élet, milyen munkakörben tudsz megállapodni, és akkor utána megcsináltatod a tetkót.

2016. nov. 26. 09:09
 2/6 Ylyria ***** válasza:
100%
Én csak a katonáknál hallottam ilyenről, de ha tényleg targoncás leszel, oda biztos felvesznek bármennyire vagy kitetoválva. Szerintem ezek a sztereotípiák egyre inkább kihalófélben vannak, legutóbb a Rossmanban egy agyontetovált, hosszú hajú pasi szolgált ki mosolyogva.
2016. nov. 26. 09:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök hogy ha ez tényleg mind igaz és végre nem ítélik el a munkahelyen az embereket illetve felveszik őket tetkóstul együtt. :)
2016. nov. 26. 09:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazából tényleg csak munkahely függvénye. Pl. banki szektorban, nagy multiknál bizonyos helyeken nem kedvelik, illetve cégeknél azoknál, akik pl tárgyalni járnak - ismerősömnek azért van pl. alkar külső felén a csukló helyett a tetoválása, mert akkor letámasztva a kezét az asztalra, el tudja takarni. Máskor nem érdekel senkit, de tárgyalásokon neki ez fontos.

Én családgondozóként dolgoztam korábban, nekem sosem okozott gondot az alkar tetoválás, pedig sosem takargattam. Sőt, volt olyan kolleganőm, akinek a teljes karja, nyaka, háta, stb. végig volt tetoválva, nem volt gáz... De ő átment más kerületbe, és ott pl. kötelezték a takargatásra, mert ott nem tetszett. Szóval főnöktől is függ a dolog, nem csak munkakörtől.

Jelenleg médiában dolgozom, itt se érdekel senkit, pedig naponta találkozom "komoly" vendégekkel... :D

2016. nov. 26. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:
11%
Mert komoly ember (orvos, bankár ügyvéd) akinek doktori fokozata van, nem mutatja ki ilyen hóbortjait. Pl halálfejes heavy metállos pólóban se jelenik meg. Vannak munkakörök, amelyek eleganciát várnak el, egy tetoválás nem elegáns. Régen csak a raboknak volt tetoválásuk.
2016. dec. 14. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ortopéd orvosom tetötől talpig ki volt varva...ennyit a komolyságról.

ez egy régi sztereotipia:hogy a raboknak van tetoválása,a bünözöknek van sötétitett ablakos kocsija,stb. Én szerintem jobb nem kockáztatni,ésnolyan helyre varatni ahol ellehet takarni.

el ne felejtsem,volt tárgyalós munkatársam aki szintén durván tetovált volt neki nem szoltak ha hozta az elvárt szintet.

2017. febr. 7. 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!