Látható helyen miért nem lehet tetoválást hordani?
Szerintem ha TÉNYLEG targoncás vagy hegesztő leszel, akkor pont lesza.rják, hogy látszik-e a tetkód.
Nálunk dolgozik egy targoncás srác, annak a nyakán, és mindkét kézfején is van tetkó. Gondolom, van máshol is, de ezt látom.
Sőt, rajtam is van, és nem mindig szoktam eltakarni, pl. a vádlin is látszik nyáron, mert a fene se fog megrohadni hosszú nadrágban. Ehhez képest pénzügyi területen sem okozott még gondot, pedig volt, hogy az ügyfél is látja. Eddig még soha nem kaptam miatta negatív megjegyzéseket.
Nagyon-nagyon ritka ma már az a munkakör, ahol ez negatív, pl. egy elegáns étteremben pincérként tényleg cinkes egy baromi nagy halálfej a kézfejeden. :) De ha nem akarsz ebben dolgozni, akkor meg nem kell vele foglalkozni.
Várj pár évet, hogy mit hoz élet, milyen munkakörben tudsz megállapodni, és akkor utána megcsináltatod a tetkót.
Igazából tényleg csak munkahely függvénye. Pl. banki szektorban, nagy multiknál bizonyos helyeken nem kedvelik, illetve cégeknél azoknál, akik pl tárgyalni járnak - ismerősömnek azért van pl. alkar külső felén a csukló helyett a tetoválása, mert akkor letámasztva a kezét az asztalra, el tudja takarni. Máskor nem érdekel senkit, de tárgyalásokon neki ez fontos.
Én családgondozóként dolgoztam korábban, nekem sosem okozott gondot az alkar tetoválás, pedig sosem takargattam. Sőt, volt olyan kolleganőm, akinek a teljes karja, nyaka, háta, stb. végig volt tetoválva, nem volt gáz... De ő átment más kerületbe, és ott pl. kötelezték a takargatásra, mert ott nem tetszett. Szóval főnöktől is függ a dolog, nem csak munkakörtől.
Jelenleg médiában dolgozom, itt se érdekel senkit, pedig naponta találkozom "komoly" vendégekkel... :D
Az ortopéd orvosom tetötől talpig ki volt varva...ennyit a komolyságról.
ez egy régi sztereotipia:hogy a raboknak van tetoválása,a bünözöknek van sötétitett ablakos kocsija,stb. Én szerintem jobb nem kockáztatni,ésnolyan helyre varatni ahol ellehet takarni.
el ne felejtsem,volt tárgyalós munkatársam aki szintén durván tetovált volt neki nem szoltak ha hozta az elvárt szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!