Nagyon szárad a tetoválásom?
6 napos a tetoválásom és nagyon könnyen szárad. Olvastam hogy napi 4-5× kell kenegetni, de akkor nekem totál kiszáradna. Kb fél óra után már érzem, hogy húzódik és látszik rajta hogy száraz. Ilyenkor nem baj ha sűrűbben kenem, az a fontos, hogy ne száradjon ki ugye?
Bepanthent használok és napi kétszer (reggel-este) lemosom langyos vízzel és Clarasepttel.
Nem az a fontos, hogy ne száradjon ki, hanem az, hogy ne ázzon fel. Főleg ne egy hámosítótól, mert aztán 2 hét múlva sírhatsz a tetoválónál, hogy kikopott a tetoválásod, mert a sok hámosítótól kidobta a színt a bőröd.
Kicsit bírd ki, hogy feszül, majd elmúlik. Nekem 2 hét volt mire nem viszketett, nem feszült.
Nyilván nem annyira kenem be, hogy tocsogjon a krémtől és ázzon benne. Minden tetováló azt írja, mondja, hogy nem szabad kiszáradnia, mert berepedezik. Vékonyan kenem, de muszáj gyakran, mert komolyan cserepesedik.
Az nem érdekel hogy viszket, tisztában vagyok vele, hogy ez a gyógyulás jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!