Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Hogyan írandó ez római számokkal?

Hogyan írandó ez római számokkal?

Figyelt kérdés
Szép estét, arra kérnék valakit, hogy magyarázza el nekem, hogy melyik a helyes forma: 1959.06.18, megnéztem és VI.XVIII.MCMLIX jött ki, másutt XVIII.VI.MCMLIX volt! Van bármi különbség a kettő között, vagy csak szokás kérdése, hogy felcserélik a hónapot a nappal? Illetve az 1999-nek a MIM-et számoltam, ez így nekem nem tetszik, lehetséges-e cifrábban is? Válaszotokat előre is köszönöm!

2015. jún. 7. 17:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Rengeteg kép, tárgyak, szavak.. mellesleg mi a ku*va anyádért kell kötekedned?(már bocsánat a többiektől a kifejezésért) Nem mindegy, hogy miért varratom magamra?"

Nekünk tök mindegy, de amúgy igaza van. Megvan az emlékek helye, de az nem az emberi bőr. Attól, hogy van egy szép emléked valakiről, azt elég magadban megőrizned. Rátetováltatni a bőrödre egy évszámot baromi ízléstelen dolog szerintem, és egész életedben be fognak skatulyázni érte. Egy kulturált ember nem így gyászol, nem így őriz emlékeket.

"Azért mert egy élettelen senkiházi vagy, tehetek arról, hogy nem tudod átérezni, mert semmi nem köt látszólag a szüleidhez, a nevelést már áttárgyaltuk, abból a legalja az amiben részesültél.."

Nem semmi nem köti a szüleihez, hanem ő ezt a kötődést normálisan éli meg és nem csinál belőle lenyomatot a bőrén. Ennyi erővel rátetováltathatnád magadra minden halott ismerősöd arcképét is. Az még szimbolikusabb lenne, nem? Sőt, mindent magadra tetováltathatnál, aminek volt jelentősége az életedben. Csak az a kérdés, hogy minek. Nem elég emlékezni?

2015. jún. 11. 14:57
 12/12 anonim ***** válasza:

a rómaiak nem így írták a dátumokat, szerintem totál gáz ha ilyen formában leírsz egy dátumot római számokkal. Vagy normálisan a római szokás szerint írd le, vagy a magyar rendszer szerint, de ne keverd a kettőt mert egy hozzáértő elmosolyodik amikor meglátja, én is kiröhögöm az olyat ami nem helyes de oda van tetoválva.

Ha gondolod akkor segítek és leírom neked a dátumot rendesen, feltéve ha még nem tetováltad magadra.

2015. aug. 1. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!