Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Szerintetek mi számít tucat...

Szerintetek mi számít tucat tetoválásnak?

Figyelt kérdés
Mostanában minden tetoválásról azt mondják, hogy tucat legyen az madár, virág, vagy felirat, pedig lehet, hogy a viselőjének jelentése van. Szerintetek is tucat? És tudtok olyat mondani vagy mutatni ami nem az?

2014. jún. 9. 23:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pl tucat tetoválás: Alkarra a "never back down" felirat..
2014. jún. 9. 23:04
 2/12 anonim ***** válasza:

A "Hope" és "I love you" feliratok eléggé tucattetoválások.

De a r*banc rendszám is az, ha tudod, hogy mire gondolok

2014. jún. 9. 23:10
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
itt gyiken mindenkinek tucat minden...
2014. jún. 9. 23:58
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

vannak azok a tipikus tetkók,amikről süt,hogy egy percet nem gondolkodott rajta az illető, 2szalon közül az olcsóbbikat választotta, és emellett mindenáron meg akarja magyarázni,hogy a kis rózsaszín masni a csuklóján az ő gyermeki énjét meg a függetlenségét meg az örök fiatalságát jelképezi,stb.

na kb ez a tucat fogalma számomra. nem azért,mert madár, vagy virág, vagy "hope,love,kisfszom" felirat, hanem mert én tényleg hiszek abban, hogy a tetoválás az önkifejezés egyik formája,és marhára irritál, ha valakinek nincs mit kifejezni,ezért random dolgokat ide-oda varrogat magára, oszt cső.

2014. jún. 10. 01:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Sablon feliratok: "Mom thank you for a life" (igen, így írva.); "Never give up" "Never back down"; "Only God can judge me" "Strong and free" / "Young and free"; "Love", "Forever", stb....

Ezen kívül tucat még az összevissza kacskaringózó virágminta, a pillangók, a madárkák (sas, fecske, bagoly főleg), hajó, horgony, fordított nyolcas (végtelen-jel), szívecske, csillag, tollak, pitypang; pitypang, ami tollakká változik, toll, ami madárkákká változik; álomfogó, csóknyom, rózsa, angyalszárnyak, portrék (főleg a gyerekeké), ezek a legdivatosabbak mostanában, de még sorolhatnám.

Igen, a legtöbb tetoválás már "tucat", mert a tetkóknak kb. csak 40%-a egyedi tervezés, amiből 20% az egyedi ötlet, ebből 10% lesz tényleg egyedi kivitelezésű, és ennek is csak az 5%-a bír tényleg komoly jelentéssel.

Nekem eddig 2 tetoválásom van, mind a kettő saját tervezés, fontos a jelentése, és egészen biztos, hogy senki máson nincs hasonló, hacsak nem akar valaki direkt engem lemásolni. Soha nem varratnék magamra olyan mintát, amit már más is hord, ahhoz túl értékes a bőröm. :D

Egyébként egy volt iskolatársam (lány, és a lehető "legtucatabb" fajta) azt mondta a cuki kis pillangó tetoválására, hogy az a szabadságot jelenti neki. Hozzáteszem, 19 éves, egész életében mindene megvolt, soha nem korlátozták semmiben, viszont a lepkék életciklusáról és körülményeiről fingja sincs, úgyhogy végül ő sem tudta megmagyarázni, mi köze is van neki, meg a pillangóknak a szabadsághoz.

2014. jún. 10. 01:50
 6/12 anonim ***** válasza:
2014. jún. 10. 10:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Pedig van, ami tucat. Mossa az agyad a divat, és észre sem veszed, hogy semmi eredeti gondolat nincs a hatalmas gondolat mögött, csak valahol láttad és már a végén te is elhiszed.

Nem azzal van gond, hogy egy tucat motívumot választasz, de akkor legalább annyi eredeti legyen benne, hogy nem pont ugyanolyat csináltatsz, amit 200 másik emberre is rávarrtak a szalonban az elmúlt hónap során.

Nekem nagyon tucat a nonfiguratív deréktetkó, felkaron (komolyan, milyen mély gondolat lehet mögötte?), a fecskék, csillagok, mancsok, pillangók, masni, álomfogó, végtelen jel love, forever, hope és hasonló gagyi feliratokkal. A roppant hangzatos oravecz-coelho mélységű motivációs, lehetőleg angol mondatok, esetleg mellé egy pitypang - szép és jó, bele lehet magyarázni az élet értelmét, de azért egy egész életre nem biztos, hogy szükséges magadra vésni. Ja a madártoll kimaradt, az is az új trend része.

De ez elég kifejező azt hiszem: [link]

[link]

Bár az elmúlt években inkább a csajokkal van gond, ez is egy béna divatkellék lett sokak számára, csak nem gondolnak bele, hogy ezt nem tudják kidobni, ha megunták vagy jön egy új trend.

2014. jún. 10. 10:48
 8/12 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

ez is kezd eléggé tucat lenni, pedig nekem nagyon tetszett régebben, örülök, hogy nem csináltattam ilyet: [link] #q=sugar+candy+tattoo&tbm=isch

[link] #q=forever%20symbol%20tattoo&revid=1884873026&tbm=isch

[link] #q=life+goes+on+tattoo&tbm=isch

[link] #q=bird%20tattoo%20neck&revid=421327320&tbm=isch&imgdii=_

[link]

persze még van egy rakás, de mostanában talán ezek a legtipikusabb tetoválások, amiket nem is feltétlen jelentés miatt varratnak az emberek, hanem mert jól néz ki. bár nekem nem fontos, hogy jelentése legyen, szerintem a tetoválás nem csak arról szól, de akkor ne magyarázzanak hozzá mindenféle dolgot ami nem is igaz. én is bele tudnék magyarázni az enyéimbe mindent, de nem teszem.

2014. jún. 10. 12:20
 9/12 anonim ***** válasza:

Én szinte csak tucat marhaságokat látok. Pillangó, virág, nonfiguratív hülyeségek, kínai, japán feliratok, amiről az alaany sokszor nem is tudja, hogy mit jelent, meg amúgy sincs semmi közze ahhoz a kúltúrához, aztán az idióta sablonos szövegek, hogy Forever meg Freedom meg Love, meg Hope... A legjobb, mikor helytelenül van írva valami, na attól a falnak megyek. A múltkor láttam egy csajon, hogy My life is to dancing:)) Az agyam eldobom, hogy még utána se néz, hogy helyes-e, mielőtt egy életre magáravarratja.

Szerintem az egész tetoválos kultusz kezd nagyívben zuhanni, mert egyszerűen már minden kezd cikinek számítani, annyi midnenkinek van és teljesen jelentéstelenül..

2014. jún. 10. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:

nem a jelentés az elsődleges, hanem hogy a viselője szereti-e magán tudni az adott mintát, és mennyire esztétikus az. minél nagyobb és színesebb, annál kevésbé számít hogy van-e mögötte valami nyakatekert, belemagyarázott hülyeség. a tetőtől talpig televarrt emberektől se kérdezi meg senki, hogy ez meg az mit jelent a számodra. rajtam is lassan betelik a hely, és bizony a legtöbb mintám tetszik alapon került rám, és egytől-egyig imádom mindet. csak az olyanoknak fontos a mélyenszántó jelentéstartalom (rendszerint valami sablonos hülyeség ez is), akiken van 2-3 pici minta, és nem merik vállalni, hogy igen, azért került az oda, mert tetszik.

a sablonos szarokkal meg az a baj, hogy egyvalaki felvarratta, kitalált hozzá valami történetet, a többi kis hülye meg megy utána, mert hát ha a májli szárjusz azt mondja hogy az álomfogó ezt meg azt jelent, akkor az tuti úgy van, és nekem is kell.

tetováltasson mindenki amit akar, úgyis mindig lesznek akik megítélik a másikat a saját értékrendjük alapján. de ha már olyat csináltat valaki, ami nem jelent semmit, akkor legalább mutasson jól. a kicsi, feketével odagányolt fecskék, tollak, végtelen jel, stb, baromira nem ez a kategória.

2014. jún. 10. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!