Hol kell vessző ebben a mondatban? Milyen betűt javasoltok?
'Rossz úton jár az aki álmokból épít várat s közben elfelejt élni'
direkt nem írtam írásjeleket. Nem tudom eldönteni, hogy melyik a helyes...
'Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni'
'Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat s közben elfelejt élni'
de már így is gondoltam
'Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat - s közben elfelejt élni'
nekem talán az utolsó a legszimpibb. Milyen betűvel javasolnátok? Van, ami tetszik, de szívesen fogadom az ötleteket
illetve az élni szó után lesz 3-4 madár, úgy, mintha '...' kezdődne el, az első még pont, utána pici madár, majd nagyobb-még nagyobb...ez teljesen a csuklón a csontnál lenne
kb:
a kockák a madarak nagyságát és elhelyezkedését jelzik
igen, mert felsorolásnál valóban nem kell az és elé, de ez ugye nem felsorolás. Én a 3. verzióra hajlok amúgy.
A közhelyre meg annyit, hogy ha valaki magyar szöveget varrat, az 100%, hogy szerintetek közhely, ha más nyelven, akkor meg 88%.. szóval ezzel a "közhely" dologgal nem kéne annyira dobálózni, szerintem.
Nem azért közhely, mert minden közhely, hanem mert ez egy tipikus..közhely.
Mármint ez így túl általános, mindenkire igaz, így nem túl személyes.
Nekem ez tűnik helyesnek: 'Rossz úton jár az, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni'
Egyébként ez tényleg még a közhelynél is "közhelyebb". Kb minden 2. emlékkönyvben megtalálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!