Holnap csináltatok egy tetoválást. A srác azt mondta, hogy legyen otthon Clarasept folyékony szappan amivel le tudom majd mosogatni. Nekem van itthon Dettol sensitive. Az nem jó erre a célra?
Clarasept 800 forint körül kapható patikában, én nem spórolnék vele, nagy előnye, hogy fertőtlenít, de hipoallergén. Dettol Sensitive kifejezetten ellenjavallott, nemhogy sebre, de még nyálkahártyára is.
Bepanthenből a simát válaszd, a Plus hegesít, ami egy természetes seb esetében jó, de a tetoválás, ha hegesedik, foltos, ronda maradhat, később korrekciót igényelhet. Ezért fontos a fóliázás (és annak megfelelő időben történő cseréje is). A tetováláskor a hámréteg alá kerülő festékanyagot a szervezet idegen anyagnak tekinti (a természetes alapanyagú festékeket is), és megpróbálja kilökni. Ezért igényel a természetes sebektől eltérő kezelést, míg egy természetes sebnél kifejezetten kívánatos, hogy kilökődjön minden idegen anyag, szennyeződés, addig a tetoválásnál nyilván az a cél, hogy ez ne történjen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!