Problémás vendég az, aki nem tudja elmondani, mit szeretne, de ennek ellenére ötször átrajzoltatja a tervet úgy, hogy időnként homlokegyenest mást talál ki - majd amikor felhelyezem a stencilt, még variál vele egy órát (nem lehetne inkább egy milliméterrel odébb? Nem lehetne inkább két miliméterrel nagyobb? Stb).
Problémás vendég az is, aki sokat késik, vagy el se jön, mindezt értesítés nélkül.
Problémás az, aki megkérdezi, hogy mennyibe kerül egy bizonyos tetoválás, és utána hőbörög, hogy bezzeg a szomszéd haverjának a haverja negyedannyiért varrja fel a konyhapult sarkán.
Problémás vendég, aki nem érti meg, hogy ne ugráljon tetoválás közben (természetes, ha valaki picikét néha megrándul, de sokan rájátszanak).
Problémás vendég az is, akit az egész család, vagy haveri kör elkísér a tetoválásra (eddigi rekordom a 9 fős kíséret), akik körbeállnak és levegőhöz sem hagynak jutni, zajonganak, röhögcsélnek, fotózkodnak... Baromi zavaró tud lenni.
Kicsit problémás (de tulajdonképpen még megérthető) az, aki óránként hív fel, vagy ír utána emailt, hogy ez és az az utójelenség normális-e... De akkor már legalább a nehezén túl vagyunk :)
Viszont azért elmondanám, hogy a kevésbé problémás vendégek vannak inkább többségben (szerencsémre), illetve én is elég türelmes tetováló vagyok (szerencséjükre). :)
Kösz, ezt jól összefoglaltad. :)
Azért tettem fel a kérdést, mert a tetováló utólag minden közös ismerősünknek azt sztorizgatta, hogy én milyen problémás vendég vagyok. De nem értettem miért, hiszen
- A képpel nem volt gond, elmondtam mi a téma, mi legyen benne tutira és milyen színekkel, ezen kívül szabad kezet adtam neki. A rajz tetszett, szinte alig kellett formálni rajta.
- A testrész el volt döntve, ő mást javasolt, elfogadtam, jó ötlet volt, elégedett vagyok. :)
- A pénzen nem problémáztam, jóval többet gyűjtöttem össze, mint amennyibe került, biztos, ami biztos alapon, ne kelljen centizgetni, nehogy kifussak a keretből. Kiválasztottam a művészt, máshol nem is kértem árajánlatot, nem ez volt a fő szempont.
- Nem hívtam díszkíséretet, engem is idegesített volna, ha körbeállnak. Inkább a csendesen, egyedül szenvedő típus vagyok.
- Nem voltam rosszul, nem mocorogtam, bár a vége felé nagyon zsibbadtam a mozdulatlanságtól, akkor kellett csak párszor kinyújtóztatnom a végtagjaimat. :) Szünetet is csak egyszer kértem, mert már nagyon pisilni kellett.
- Nem késtem, sőt, még az első találkozót is egyeztettem, amikor megbeszéltük mit szeretnék, vállalja-e. Még azt is face-n egyeztettem, hogy ne zavarjam meg munka közben.
Talán azért lehetek problémás, mert utána valóban többször ráírtam facebook-on a számomra idegen gyógyulási jelenségek miatt. (első tetkó) De hát nem volt ebben rutinom, és nem akartam elrontani. :(
De így is elég lassan gyógyult, begyulladt, javítani kellett.
Ezért is írtam, hogy ez a rész tulajdonképpen megérthető, főleg első tetoválásnál. De hát mi tetoválók sem vagyunk egyformák, úgy látszik, ő ezt már nyűgnek fogta fel, ami inkább őt minősíti, szerintem. Ne vedd magadra semmiképp sem, ha neki ezen sztorizgatni támad kedve, akko egyúttal számítson arra is, hogy legközelebb már nem őt keresed fel, s ennyi ;)
(2. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!