Szalonban készült elrontott, javíthatatlan tetoválással jogi úton mit lehet kezdeni? Illetve milyen más lehetőség van az ilyen probléma megoldására?
Üdv.Kétségbe vagyok esve és a segítségeteket szeretném kérni.Régóta spóroltam a jelenlegi készülőben levő tetoválásomra és próbáltam a környékemen ( Csongrád megye )levő legjobb tetováló szalont választani.Teli karos tradicionális japán sárkányt csináltatok.Eddig 4 alkalommal voltam a szalonban és még 2 alkalom kell a befejezéshez.A problémám az,hogy 4. alkalomnál olyan hiba lett a mintában amit nem lehet kijavítani,mivel a sárkány lába és a teste helyzete olyan módon rossz arányban van egymáshoz,hogy úgy néz ki mintha nem ugyanahhoz a sárkányhoz tartozna.A láb félig egy felhőből és félig a hasából és oldalából jön ki.Borzalmas munka!A pikkelyezés mérete a lábakon kicsi és a testen 3x akkora.A lábak ezen felül még aránytalanul kicsik is lettek.Eddig 150.000 Ft-ot fizettem ki és úgy érzem a szalonban nincs semmi felelősség érzett és csak a pénz a lényeg.A kérdésem az,hogy milyen jogi lehetőségeim vannak mit tudnék csinálni?Kérlek segítsetek!A válaszotokat előre is köszönöm.
J.
Ezek nem úgy készülnek, hogy előbb egy áttetsző papírra felrajzolják és onnan egy lemosható kontúr kerül a bőrre? Ha így van, akkor nem látszott már az elején a kontúrokból, hogy aránytalan?
Ezt hogy bizonyítod a bíróságon? Mármint azt, hogy nem fogadtad-e el azt a vázlatot,amit még módosítani lehetett volna?
A fogyasztóvédelemhez fordulj. Igaz, én csak arra kérdeztem rá a mesteremnél, hogy abban az esetben mi a teendő, ha színezési hiba van, ami egyik helyen jól látszik, aztán kimarad, pedig egységsenek kell lennie és megállapítható, hogy nem a kezelés lett elhanyagolva. Szerencsére nincsen szükségem ilyen lépésekre, csak az elméleti vonalát jó tudni. Sajnos a sufnitetkósokkal senki nem tud kezdeni semmit, mert otthon azt csinál az ember, amit akar(persze a törvényes kereteken belül:)) Egy próbát megér, hátha már más is volt panaszt tenni miattuk.
Elvileg csak a körvonalokat rajzolja fel a tetováló, a pikkelyek csak a bőrön kerülnek a rajzra.
Köszönöm a gyors válaszokat a kérdésemre.Valóban mielőtt el lett volna kezdve a minta felrakása készült 1 skicc,ami nekem meg is felet.A gond az volt,hogy darabokban került fel a minta és fokozatosan,számomra nem feltűnően eltértünk az eredeti mintától.Én szabad kezet adtam a szalon vezetőjének és megbíztam az ő hozzáállásában és tapasztalatában.Én csak laikus szemmel láttam a készülőben lévő mintát.Az én szemem nem vette észre,illetve már későn vette észre a szóban forgó problémát.Igen valóban én fogattam el minden egyes alkalomnak az akkori munkáját,vázlatát.Ebben hibáztam.Ettől eltekintve a szalon vezetőjét okolom, azt a aki tetovált kevésbé,mert a szalon vezetője volt az aki mindkettőnket meggyőzött arról,hogy jó lesz úgy ahogy van.Jövőhetén megyek be a szalonba és személyesen megbeszéljük a tulajjal a továbbiakat.Dühít az a tény,hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetbe raktam magam,a sok felesleges fájdalomról és kidobott pénzről nem is beszélve.Már azon is gondolkozom,hogy nem folytattatom tovább a tetoválást és az utolsó két alkalom árát,ami 80.e ft,arra fordítom,hogy lézerrel eltávolítsák a mintát.Azután ismét igyekszem összespórolni a pénzt egy új tetoválásra,amit már biztosan olyan szalonban fogok csináltatni,ami Magyarországon a top 5-ben benne van.Senkinek nem kívánok ilyen helyzetet mint az enyém és remélem az aki a történetemet olvassa,tanul az én hibámból.
J.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!