Ha van már tetoválásom pár éve és nem volt vele semmi gond akkor fixen nem vagyok allergiás?
Figyelt kérdés
Kialakult volna a régi tetoválásnál is vagy az már úgymond beépült és az újnál lehet probléma?szept. 23. 13:59
1/5 anonim válasza:
Az allergia nem feltétlenül veleszületett dolog. Később is kialakulhat. Pontos okát sok kutatás vizsgálja, de még nincs egyezményesen elfogadott álláspont, hogy miért történik, csak pár faktor van, amik alapján lehet feltételezni.
Amúgy pedig a tetoválófestékek összetétele is változik, ahogy a megfelelőségi adatok is változnak.
Szóval probléma lehet, csak az esélye kicsi.
2/5 A kérdező kommentje:
Szóval ha ugyanaz az összetétel biztos nem lesz semmi de ha változott benne van a pakliban. Egyébként ez csak az én paranoiám mostanában mindenre azt hiszem hogy megöl :D
szept. 23. 15:52
3/5 anonim válasza:
Van pár tetkóm. Nemrég váltottam tetoválót, az új tetováló más márkát használ. Ez színben meglátszik (egy takarást csinált már, a fekete is más, színesben most fogunk egyezkedni, arról még nem tudok nyilatkozni). Ami eddig tetkóm van, nem volt gondom. Pirosat emlegették, hogy allergiás reakció lehetséges. Nekem nem volt gond
4/5 anonim válasza:
Összeségében amiket eddig írtak az úgy van. Az allergia bármikor kialakulhat bármelyik tetkódnál de ennek nagyon pici az esélye. Én a helyedben nem rettegnék ettől egy életen át. Amúgy az unió is szabályozza a festékek pigment és egyéb adalék anyagait és tartalmát is. Ez jelentheti azt is, hogy nem aggódsz mert szabályozva van, vagy félhetsz is mert változnak a festékek. Amúgy a fekete festékek inkább szén alapúak szoktak lenni. Az nem nagyon szokott allergiát okozni. A színes festékeknél nagyobb a rizikó mert ott már nehézfémek is lehetnek a színezők. A piros szokott a legrizikósabb lenni. Összeségében én akkor nem ajánlanám a tetoválást ha valakinek van fémallergiája, amiről tud. Egyébként szerintem nincs okod félni.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek :)
okt. 2. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!