Ha nincs jelentése a tetoválásnak nem is éri meg megcsinàltatni?
Ha mindenképp jelentéssel akarod feltölteni, szerintem az nagyon rossz ötlet ,hogy megnézed mi jelent olyat amit akarsz és azokat összedobod.
Legalább is az egyediségre nézve.
Inkább gondolkozz milyen dolgok tetszenek és mi nézne ki jól. Mondok egy példát arra, hogy mire gondolok: pl ránézek most a polcomra, hm könyveket látok az nem tetszik. Látok egy törött vázát amit összeragasztottam. Jól néz ki és menő lenne tetoválásnak is, na meg is van. És akkor rá tudom aggatni a jelentést amit akarok csak kicsit kreatívan kell gondolkozni, hogy na ez az össze tört váza azt jelképezi, hogy milyen jól össze raktam magam egy nehéz időszak után, hogy önbizalmat raktam össze stb. stb. Nyilván ez után rákeresnék, hogy a vázának nincs e valami olyan szimbolikus jelentése ami negatív. Ha nincs negatív akkor mehet is.
De egyébként én nem vagyok híve ennek a jelentéserőszakolásnak. A tetoválás esztétikai okokból készül, akár van, akár nincs jelentése. A fő lényeg, hogy tetszen neked.
Talán úgy tűnik, hogy arra utaltam, hogy random dolgot tetováltass. Nem erre utaltam! A lényeg az lett volna, hogy valami nem szokványos dolgot de ami még a “jól néz ki” kategóriába tartozhat.
A sok nehézség volt témát csak példának mondtam (mivel te írtad, hogy az neked klappol). Ott sem arra utaltam, hogy azt tetováltasd magadra amit átéltél, vagy ha szeretsz edzeni akkor egy súlyzót. Ennek az ellenkezőjét mondtam… Arra gondoltam, hogy előbb találj ki egy szép mintát kreatív ötletet és aztán arra olyan jelentést adsz amilyet akarsz.
Azt mondtad nem akarsz tömeg tetkót, de pont tipikus divattémákat választanál. Ez elég impulzus tetováltatásnak tűnik ,ami a nem jó kategória ,ha megbánásra hajlamos típus vagy.
Miért pont zeus ? Nincs vele gond nem azért, ( még ha kicsit kulturális kisajátítás szaga van is, mivel nem vagy görög, akkor se probléma) meg jól is néz ki, de tipikus tömeg minta.
Az nagyon jó ha találsz ilyen mintát ami tetszik, csak ott kéne már kreatívnak lenni. “Miért pont zeus?” miért pont? Lehetne ezer másik istenség vagy mitológiai alak. Miért pont oroszlán? Lehetne bármilyen vadmacska vagy bármilyen masik állat a földön. stb. stb.
Ez nem kreativitás hiánya, hanem az emberek lusták leülni és szétnézni mit lehetne magára rakni még ,ami olyan mint ami tetszik nekik ,de még sem tömeg.
az a helyzez, hogy èn nem vagyok egy annyira kreatív gondolkodàsú ember. egyedibbnek tartom magam
mint az àtlag, pl öltözködésben, és még 1-2 dologban, de magamtól eszembe nem jutna egy ilyen vàzás hasonlat. a zeus meg úgy tetszett meg, hogy nèzegettem férfi alkartetkó mintákat, és ha szépen meg van csinálva egy ilyen zeus tetkó, olyan mint egy festmény. és elképzeltem a sajàt kezemen, ès szerintem jól àllna. nyilván nem a legegyedibb ez sem, de nem olyan sok emberen làttam még az utcàn. csupán csak így tettszett meg. igazàból azt biztosra tudom, hogy az alkarom felsőrészét ki akarom tetováltatni úgy, hogy bőr ne látszódjon ki, mert amikor egy kisebb minta van csak pl középen az alkaron, nekem az nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!