Mi a jó a tetoválásban, csak én tartom primitív dolognak?
Fiatal vagyok divatos vagyok de valahogy ezeket a tetoválós dolgokat borzalmasnak tartom..
Ezért szúrni magadat, fölösleges rizikó fertőzés miatt, aztán ott marad, levenni nagyon néhéz szinte lehetetlen. Szerintem az ősi primitív törzsek tetováltak mindent magukra, de meg lehet nézni pl. az orvosok 80 százalékának nincs tetoválása..
Ezért szép a világ, mindenki más :D
Most mondjam azt, hogy számomra meg prűd, akinek nincs és úgy vélekedik, ahogy te? :D
Attól, hogy nem szereted a (pl) májat, lehet kapni a boltban, gondolom nem állsz szándékosan oda és nézed a pultba :D
"fölösleges rizikó fertőzés miatt" Hát ha olyan szalonba mész... rendes tetováló előtted fertőtlenít le mindent, előtted bontja ki az egyszer használatos steril eszközöket, steril gumikesztyűben dolgozik és elmagyarázza hogy ápold úgy hogy ne fertőződjön el gyógyulás közben, konkrétan láttam olyan orvosi rendelőt ami koszosabb volt mint a jobb tetováló stúdiók.
"aztán ott marad, levenni nagyon néhéz szinte lehetetlen" őőőő igen... ez a lényege.
"de meg lehet nézni pl. az orvosok 80 százalékának nincs tetoválása" megkérdezted őket? Egy orvosnak általában a kezét/nyakát/fejét látod, attól még a fehér köpeny alatt bármi lehet, de ismerek bankárt, orvost, pilótát, ápolót és mentőst aki erősen ki van varrva.
Nem baj az ha nem tetszik neked, másnak meg igen, én például nem szerettem mutogatni a lábaim, de mióta van rajtuk pár tetoválás (meg tervben még néhány) azóta jól érzem magam rövidnadrágban is, mert ha a lábaimat nem is érzem olyan szépnek, a rajtuk lévő tetoválásokat igen és ez elvonja a figyelmet róla.
de meg lehet nézni pl. az orvosok 80 százalékának nincs tetoválása" megkérdezted őket? Egy orvosnak általában a kezét/nyakát/fejét látod, attól még a fehér köpeny alatt bármi lehet, de ismerek bankárt, orvost, pilótát, ápolót és mentőst aki erősen ki van varrva.
Eü dolgozó vagyok kapcsolatban vagyok velük...
Mondták már neked, hogy ne ítélj külső alapján / első látásra?
Mert divatos ilyen tanulságos idézeteket szajkózni, gyerekmesékbe csepegtetni, sok ember hallja élete során, de jóval kevesebben jegyzik meg és alkalmazzák a gyakorlatban.
Könnyen meglehet, hogy egy általad valami “primitív, tetovált huligánnak” leírt ember jóval magasabb intelligenciahányadossal rendelkezik, vagy magasabb erkölcsi normák szerint él, mint te.
Egyébként is, nincs saját életed, hogy ennyire nevetséges módon degradálsz másokat?
Aki divatból tetováltat valami klisés, minimalista motívumot, mint a sok influencer csitri, csak azért, hogy rajta is virítson valami, - na, az szerintem tényleg primitív, de őket nem keverném ide.
Láttad már Kat von D vagy más híres tetoválók munkáit? Mert bármilyen meglepő, EZ IS művészet. Egy jó tetoválónak komoly rajzkészséggel kell rendelkeznie.
Megbízható szalonokban mindent fertőtlenítenek, a legmagasabb előírásoknak megfelelően dolgoznak, mert profik végzik a munkát. Nyilván nem föld alatti feketézőkhöz kell menni fillérekért, akkor tényleg ne csodálkozzon az illető a végeredményen és a következményeken, de akinek van egy kevés esze, nyilván megfontolja, hogy hova megy.
Egyébként nekem sincs tetoválásom, de nem ítélem el azokat, akiknek van, sokkal inkább érdekel egy ember személyisége annál, hogy mi van a bőrén.
Szeretném kérni a kutatást a nem tetovált orvosokról, mert ugye komoly ember csak akkor állít ilyet, ha hivatkozik is.
Amúgy nekem sem tetszik a tetkó, de szerintem primitív dolog ez alapján megítélni valakit.
Én is eü-ben dolgozom, Magyarországon és Angliában is dolgozta. Angliában kifejezetten "osztály sajátosság" volt a tetoválás, gyakorlatilag, akin volt, az biztosan munkásosztálybeli származású volt, akkor is, hogyha diplomás poziciót töltött be.
Ez azt jelenti, hog az ápolók, takarítók, asszisztensek 80-90%-a tetovált volt, de egy orvoson sem láttam tetoválást (ha volt is, akkor jól elrejtették).
Magyarországon sem találkoztam tetovált orvossal még, bár biztos lehet 1-2, de valószínűtlenek tartom, hogy polgári, értelmiségi származású lenne. Orvostanhallgatóra egyre emlékszem, akin látható, nagyméretű tetoválás volt, ő külföldre ment dolgozni diploma után.
Vannak olyan emberek, akik tényleg csak divatból mennek el, mert ettől érzik magukat menőnek. Ezzel teljes mértékben nem tudok azonosulni, hozzád hasonlóan nem értem meg őket.
Ellenben vannak olyan emberek, mint pl én, akik azért mennek el tetováltatni, mert számunkra egy adott jelképnek hihetetlenül nagy eszmei értéke van. Mert számunkra annyira fontos az adott jelkép, hogy minden egyes nap magunkon akarjuk hordozni az életünk hátralévő részében.
Említetted, hogy nehezen lehet leszedetni, de ez nem hátrány, pont ez az egész lényege. Aki felelősen csináltat tetoválást, tisztában van vele, hogy ezzel fogják eltemetni. Ez egy egész életre szól. Mert azt akarjuk, hogy az adott szimbóluk életünk végéig elkísérjen minket a testünk részeként, mert olyan sokat jelent számunkra. És pont ez az egészben a lényeg, hogy SZÁMUNKRA, nem más számára. Szerintem az utcán velem szembejövő embereknek fogalmuk sincsen arról, hogy számomra mit jelentenek a tetoválásaim, de ezzel nincs is semmi baj. Mert nem azért csináltattam/csináltattuk őket, hogy majd az utcán szembejövő embereknek, neked, vagy bármi kásnak tetszen, hanem saját magunk miatt. Egy gondosan eltervezett tetoválásnak akkora eszmei értéke van, amit csak az érthet meg teljesen, aki viseli.
Ami pedig a fertőzéseket illeti, tényleg vannak putri jellegű szalonok. Azonban azokat el kell kerülni, minőségi helyre kell menni, ahol igenis odafigyelnek a higéniára. Ez olyan, mintha a Blaha aluljáróban vennél egy gyrost, amitől rosszul leszel, mert iszonyat kókler minőségű gyrost ettél, és nem ennél soha többet gyrost, mert azoktól rosszul leszel. Holott valójában nem a gyrossal van a gond, csak rossz helyen vetted. Olyan helyen, ahol nem adnak a minőségre.
Ami pedig az orvosos részt illeti, jómagam orvosnak készülök, pedig már van tetoválásom, és tervezik is még csináltatni mégtöbbet. És bár tényleg nincs az orvosok többségének, viszont szép számmal ismerek olyanokat, akiknek van. Ez egy döntés. Vagy átérzed ezt az életérzést, és csináltatsz magadnak, vagy pedig nem. Azzal sincs baj, ha azt mondod, hogy téged ez nem izgat, te ezt feleslegesnek gondolod, viszont ne nézd le azokat az embereket, akik igenis fontosnak gondolják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!