Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Szerinted is az utóbbi években...

Szerinted is az utóbbi években látványosan megnőtt a tetovált emberek aránya Magyarországon?

Figyelt kérdés

2022. jan. 27. 07:53
A kérdező szavazást indított:
Nem.
Igen.
33 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem hinném. Covid alatt tényleg csak az költ ilyenre, aki korábban is, szerintem.
2022. jan. 27. 08:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a covidos időszakra gondol,sokkal inkább az utóbbi 4-5 évre és szerintem is határozottan negnőt a számuk.
2022. jan. 27. 09:02
 3/8 A kérdező kommentje:
A COVID előtti pár évre gondoltam, 2018-2019. Bocs, hogy nem írtam.
2022. jan. 27. 09:07
 4/8 Metionin ***** válasza:
100%
Szerintem igen de nagyobb időintervallumban, pl. itt ahol most élek, 10 éve is kb. ennyi tetovált volt. 20 évet nézve már jobban látszik a különbség, mert annyi idő alatt látható a tetováláshoz való hozzáállás változása, a korábban tetkót szerető tinik felnőttek, dolgoznak, a munkahelyek toleránsabbak, több, minőségibb szalon elérhető.
2022. jan. 27. 09:22
 5/8 anonim ***** válasza:
25%
Miért kell ide is bekeverni a kovidot? Ha a Teszkóba bemehetsz 500 ember közé, akkor a tetoválóddal is találkozhatsz kettesben. Igen, igen, a kaja létszükséglet, a tetoválás nem. Szerintem meg attól, mert "járvány" van, szórakozni is kell, mert az ember bedilizik.
2022. jan. 27. 10:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem az emberek miatt írtam, hanem az árak miatt.
2022. jan. 27. 10:18
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

Tehát érted. Belátható, hogy a gazdasági válságok (Covid pont ilyen) szintén hatással vannak a divatra.

Példának okáért az sem véletlen, hogy 2008 után jöttek divatba azok a hajfestési eljárások (balayage, ombre), amiknél érvényesül a “lenőtt hatás” és nem kell 4/6 hetente menni vele.

Erre próbáltam alapvetően reflektálni és szerintem a tetoválásoknál is biztosan fellelhető ilyen szociokulturális párhuzam, illetve tendencia változása a trendekben. (Hozzáteszem, tetovált pont nem vagyok, a többiről nincsen fogalmam.)

Ha a Covid előtti időszak a kérdés, nyilvánvalóan nőtt a számuk a korábban felsoroltak miatt, illetve amiatt is, mivel elfogadottabbá vált társadalmilag és a kereslet aránya miatt valamennyivel olcsóbbá is válhattak. Plusz több szolgáltatás, stílus vált elérhetővé ezzel kapcsolatban. (Pl. az ecsetvonásokat imitáló kicsit domború tetoválások, míg régen volt a színes Fradi címer/ “Józsi szeretlek” börtöntetkó.)

2022. jan. 27. 12:35
 8/8 anonim válasza:
2019ben készült az elsö tetkóm. Covid szabályok betartása mellett jövö héten megyek a második varrásra. Első egy idézet volt, második a nagypapám neve (2017ben hunyt el)
2022. febr. 1. 17:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!