Szerinted is az utóbbi években látványosan megnőtt a tetovált emberek aránya Magyarországon?
Tehát érted. Belátható, hogy a gazdasági válságok (Covid pont ilyen) szintén hatással vannak a divatra.
Példának okáért az sem véletlen, hogy 2008 után jöttek divatba azok a hajfestési eljárások (balayage, ombre), amiknél érvényesül a “lenőtt hatás” és nem kell 4/6 hetente menni vele.
Erre próbáltam alapvetően reflektálni és szerintem a tetoválásoknál is biztosan fellelhető ilyen szociokulturális párhuzam, illetve tendencia változása a trendekben. (Hozzáteszem, tetovált pont nem vagyok, a többiről nincsen fogalmam.)
Ha a Covid előtti időszak a kérdés, nyilvánvalóan nőtt a számuk a korábban felsoroltak miatt, illetve amiatt is, mivel elfogadottabbá vált társadalmilag és a kereslet aránya miatt valamennyivel olcsóbbá is válhattak. Plusz több szolgáltatás, stílus vált elérhetővé ezzel kapcsolatban. (Pl. az ecsetvonásokat imitáló kicsit domború tetoválások, míg régen volt a színes Fradi címer/ “Józsi szeretlek” börtöntetkó.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!