Ha lepotyog a var, az a végleges szín, vagy erősebb lesz?
Valószínű át kell menni rajta mégegyszer.
Nekem amikor lepotyogott az utolsó darabka rá kb 2 napra lett meg a végleges szín. Először tényleg fakóbb, utána kicsit erősödik, ez hozzá tartozik a gyógyuláshoz.
Több tetoválásom van, szinte mindegyiken át kellett menni mégegyszer.
Nekem is mindig minden tetkómon át kellett menni mégegyszer, ha nem is az egészen, de bizonyos részeken.
Van akinek a bőre egyszerűen nem úgy tartja a festéket, vagy a tetováló nem nyomta elég mélyre, ezernyi oka lehet. Erre van az ingyenes korrekció, ami szinte minden tetoválónál benne van az árban. :)
Oké, ez lehet bébi bőr a leírás alapján, ha a tetkó egy hónapnál frissebb.
A gyógyulás fázisai:
-levedzős-nyálkás
-hámlós-viszketős
-opálos baba bőr, viszket
-új bőr megerősödik
A baba bőr általában finoman ráncos, opálos, van aki ezüst bőrnek hívja, és gyakran viszket, karcolásra, súrlódásra még nagyon érzrékeny. Az amatőr erre már azt hiszi, á, gyógyult ez, de még nem teljesen.
Tetoválni ilyenkor még nem szabad, mert még simán van ott varr, halott bőr, alvadt vér, amit ha visszaütsz a bőr alá, csúnyán be tud rohadni.
Ezek után, kb egy hónap múlva a bőr megerősödött, már lehet tetoválni.
Mivel a tetoválás nem a bőr felszínén, hanem a melanin alatt van, mindenki esetén a pigmentet a bőrszínen át látod.
Hacsak nem tervezed a testedet havonta megnyúzni, tessék mrgbarátkozni a bőröd színével.
Világos bőrű ember esetén a feketék inkább már sötétkéknek tűnnek, mivel a fekete egy nagyon sötét kék, amihez fehéret keversz, világosabb kék lesz. Ha nem hiszed, keverj össze pici feketét és sárgát mondjuk akrilfestékből...zöld lesz.
A vékony vonalak sosem lesznek neked olyan élesek mint pl egy ilyen transzfer matrica amit pl rágóban kaptál gyerekként.
Rajtam is vannak finom vonalak, eggyes, hármas tűkkel, és ezek alap, hogy nem annyira brutál sötétek, pont ezért nem ajánlatos csak egyvonalas mintát tetováltatni, mert nem áll meg egymagában, inkább csak valami nagyobb minta részeként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!