Tegnap készítettetem egy tetoválást a hátamra, egy kicsi mintáról van szó, amelyre a tetováló öntapadós kezelésmentes fóliát tett, amit 3-4 napig kell rajta hagyni, és nem kell cserélni. Azonban ahogy látom eléggé szivárog a minta, amit az eddigi tetoválásaimnál nem tapasztaltam.
A tetováló javaslata szerint tűvel kiszúrtam a fóliát pár helyen, és kinyomkodtam a folyadékot alóla, de mára ismét eléggé benedvesedett ahogy látom.
Nekem az ilyen fólia 3 teljes napot (72 órát) volt rajta, és igen, szivárgott rendesen, aznap estére nem is látszott a tetkó a fólia alatt csak fekete elfolyt paca, de nekem nem mondta hogy szúrjam ki tűvel hogy a folyadék valamennyire kijöjjön, ezért hagytam úgy. 3 nap után levettem, sima vízzel megmostam, a minta sehol nem sérült/ázott ki. Szerintem rajta lehet simán 3 napig, főleg hogy a tetoválód is ezt tanácsolta.
2021. jún. 22. 19:29
2/7 anonim válasza:
Én is ilyen fóliát rakok a vendégeimnek. 4-5 napot simán fent lehet hagyni, ez lélegző fólia, tehát nem rohad alá. Az hogy mennyire nedvesedik alatta, függ a bőrödtől illetve attól, hogy mivel kezelte le mielőtt felrakta rá a fóliát. Pórusösszehúzó, fertőtlenítő úgynevezett "Tattoo Finisht" szoktunk használni erre. Én kimondottan kérem, ne szúrják fel semmivel se a fóliát, mert így bármi bemehet alá és csúnyán begyulladhat, inkább azt szoktam mondani, hogy ha sok a trutyi, hólyagszerű, akkor tiszta kisujjal nyúljon alul a fólia alá picit nyissa meg és ott préselje ki a felesleges cuccot. Szurkálni nem érdemes, mert sérül a fólia felülete. Amúgy nagyobb mintáknál, tömörebb satirnál jellemző csak ez a trutyisodás.
2021. jún. 22. 21:16
3/7 anonim válasza:
A "szivárgás" teljesen természetes és normális, kiszúrni a fóliát már nem. A lényege, hogy totál le legyen zárva a terület, kiszurkálás helyett inkább a teljes levételt ajánlanám. A festék és a vér, ami "kiszivárgott", kijönne zuhanyzáskor, alvás közben, napközben stb úgy, hogy észre sem veszed, csak mivel a fólia összegyűjti és nem engedi, soknak tűnik, de teljesen természetes egy bizonyos szintig és mennyiségig.
2021. jún. 27. 18:28
4/7 anonim válasza:
Légyszi, világosítsatok fel, miféle fólia ez? Teljes karos, meg teljes lábas tetkóm van, tíz évesek, de soha, semmilyen fólia nem volt rajta.
2021. jún. 29. 15:08
5/7 A kérdező kommentje:
Hát ugye általában rendes celofánt (asszem) tesznek rá, hogy ne menejn semmi szennyeződés a sebbe, ezt pár óránként cserélni kell az első néhány napban, olyankor pedig tisztítani a tetoválást. Azért kell, hogy ne érje annyi olyan dolog a friss tetoválást ami ronthat a minőségén, színén.
Pár éve pedig divat az a fajta fólia, amit égési sérültekre is tesznek ha jól tudom, ami egy öntapadós anyag, nagyon nagyon vékony, és így míg az az emberen van, nem kell vele semmit csinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!