Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Ez milyen lenne első tetoválás...

Ez milyen lenne első tetoválásnak?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta tetszenek a tetoválások, de eddig nem csiná láthattam, egyházi gimibe járok. Szüleimmel megbeszéltem, hogy érettségi ajándékként kapok egy tetoválást. Arra gondoltam, hogy a bal alkaromra iratom japán írásjelekkel a "rózsa" szót (teljes hosszában). Szerintetek milyen ötlet?

2021. ápr. 20. 19:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gagyi, de ez az én véleményem, ha neked tetszik, akkor hajrá!
2021. ápr. 20. 20:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent az, hogy "teljes hosszában"? A rózsa japánul csak két írásjel. Meg kínaiul is. Ugyanúgy írják, csak japánul kiejtve "bara", kínaiul meg "qiangwei".

Amúgy szerintem elég elcsépelt. Nincs semmi kötődésed a japán kultúrához, csak egzotikus díszként kezeled az írásukat... Látszik, hogy gimis vagy még.

2021. ápr. 20. 20:08
 3/12 anonim ***** válasza:
54%
Ne foglalkozz azzal aki leszólja, ha tetszik csináld. Nem kell minden tetkónak halálosan elvontnak lennie. :) Csak győződj meg róla, hogy tényleg rózsa legyen rádtetoválva, ne csak random japán írásjelek.
2021. ápr. 20. 20:23
 4/12 A kérdező kommentje:

A teljes hosszábant úgy értettem, hogy végigfut az alkaromon (persze ameddig az írásjegyek engedik). Ebben azért vannak kétségeim, mert elég nehéz lenne később takarni, ha valami úgy hozza.

A japán kultúra nagyon közel áll a szívemhez (és most nem arra kell gondolni, hogy "ara ara anime kawaii") ezért gondoltam így felírni, meg nem is néz ki rosszul, ami egy tetkónál azért nem utolsó szempont. A rózsának is elég komplikált jelentése van számomra, amit részben össze lehet kötni a japán kúltúrával.

Azért akartam ezt, mert nem gondoltam valami tipik klisés tetoválásnak, de akkor mégis az lenne?

2021. ápr. 20. 20:25
 5/12 anonim ***** válasza:
34%
3-as vagyok: Szerintem nem klisé, főleg ha neked ilyen sokat jelent.
2021. ápr. 20. 20:33
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
eszméletlen klisés, főleg, ha nem is beszélsz japánul.
2021. ápr. 20. 20:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"végigfut az alkaromon (persze ameddig az írásjegyek engedik)" - kettő darab írásjel az egész: 薔薇. Nem fut az végig sehol, hacsak nem valami dizájnba (pl. maga a virág) ülteted bele a szót.
2021. ápr. 20. 20:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elég klisés.

De csak neked kell, hogy tetszen.

2021. ápr. 20. 20:46
 9/12 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a japán 薔薇 ("bara" = rózsa) kanjijai pont nem legesztétikusabb írásjelek, ha lehet így fogalmazni. Túlzsúfoltak, sok szögletes résszel. Nagyon nehéz úgy leírni ôket, hogy szépen is mutasson.

Javaslom inkább a vadrózsa írásjelét:

野茨 (noibara), vagy csak magában 茨 (ibara). Ezek letisztultabbak.

Azt én sem értem, hogy két jel hogyan fut majd végig az alkarodon.

2021. ápr. 21. 04:05
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Olyat tetováltass ami jelentőséggel bír a számodra.
2021. ápr. 21. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!