15 évesen tetoválás?
Sziasztok, egy 15 éves tini lány anyukája vagyok és a minnap azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy születés napjára lehet e tetoválása. A szívinfarktus kerülgetett és rögtön rá akartam vágni, hogy még mit nem de aztán magyarázatba kezdett és megmutatta a mintát amit szeretne. A minta egy kutya mancs ahogy pacsit ad egy kézbe (Piciben akarja a bokájára). Majd elmondta ugye az okát is. Kiskora óta nagy állat barát, az első kutyusa vele nőt fel. De a tetoválás jelentése számára a jelenlegi kutyája lenne leginkább akit pszichiáteri javaslatra fogadtunk be mivel a lányom elég rossz lelki állapotban volt és a kutya rengeteget segített neki a felépülésben. Mióta a kutyus vele van öröm ránézni és vissza tért az élet vidám énje. Tehát a jelentése lényegében az lenne ahogy a kutyus megmentete (Szó szerint az életét mert sajnos el akarta dobni) és kihúzta a bajból.
Így azért eléggé elgondolkodtam mert így tudom, hogy megbánni nem fogja és, hogy mély jelentése van nem csak egy igénytelen jelentéstelen valami ami mostanában sok helyen csak divatból akarnak. És teljesen tanácstalan vagyok mert azért az én gyerekkoromba anya szája vágott volna ezért, de közben a másik oldalról szerintem egy fontos tetoválás lehet neki. Ezért fordulok hozzátok. Ti engednétek-e, szerintetek mennyire felelősség teljesen?
Illetve a másik gondom az az, hogy nem értek én az ilyenekhez szóval nem tudom, hogy esetleg jár e valami kockázattal (Itt bőr betegségre gondolok).
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! :)
Végül megengedtük neki, és pár hete meg is csináltattuk.
Szülői jelenléttel csináltattuk egy tetováló művésznél.
Minden rendben ment. A lányomnak nem is fájt annyira, a gyógyulás is szépen haladt. Mostanra begyógyult és gyönyörű lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!