Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Mennyire fáj a septum piercing?

Mennyire fáj a septum piercing?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hétfőre kaptam időpontot a piercingeshez, és már eléggé izgulok. :D Elég magas a fájdalomküszöböm, van két tetoválásom illetve egy helix piercingem egyik sem volt fájdalmas.

Azonban a septumtol tartok egy kicsit. Kinek mi a tapasztalata vele? Sokáig gyógyult? Porcba szúrják, vagy alulra a nyálkahártyába?

Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy láttam, hogy a patkó alakú ékszert befelé fordítva el lehet rejteni, ez egy frissen szúrt ekszernél mennyire megoldhato? Nagymamámmal elég gyakran találkozom tekintve hogy a szomszédunk, és jobb lenne ha nem tudná meg. :D

Köszönöm szépen a válaszokat!

21L

2020. ápr. 29. 19:33
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
Szia. Én magamnak szúrtam már piercingeket. Egyik se fájt a septum se. Nekem nem porcba van szúrva. Befordítani nekem nem igazán sikerült még pedig patkó van benne tüskés véggel. Nekem az elején úgy volt elrejtve hogy egy szemöldök pc volt bent ami ugye nem lógott ki. Miután begyógyult kicseréltem patkóra. Ha a helix meg a tetkó se fájt akkor ez se fog.
2020. ápr. 29. 19:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. nekem kb ket eve van meg, es nekem kicsit fajt de kozel nem annyira ahogy irtak paran hogy fog. azt is irtak sok helyen hogy arcon ez a legfajdalmasabb pc. kicsit szar mert ott van a konnycsatorna es emiatt biztos befogsz konnyezni de hamar elmulik. utana valoszinu olyan erzes lesz mintha megfaztal volna, nekem is ez volt. gondolom mert megbuzeraltuk ott. nekem brutal hamar meggyogyult, kenegettem is rendesen folyekony betadinnal, es kb 2 het utan ki is csereltem az ekszert pedig minimum 6 hetet kellett volna varni. ezt nem tanacsolom, ajanlom, csak nekem muszaj volt kicserelni, de mivel lattam hogy nem sebes, begyogyult mar, igy nem feltem. 18l :))
2020. ápr. 30. 03:42
 3/9 anonim ***** válasza:

ja es alapbol en beforgatva kertem, mert nekem szuleim nem akartak hogy legyen (azota se tudjak)

de en rogton mar forgatgattam ide oda, persze jobb ha pihen meg az elejen eleg fajdalmas is volt ha forgattam de muszaj volt

azt meg figyeld meg hogy eleg szeles legyen a patko ahhoz hogy be tudd forgatni:)

2020. ápr. 30. 03:43
 4/9 anonim ***** válasza:
en tavaly juniusban szurattam a septumom ugy, hogy elotte csak fulbevalom volt. kicsit ra is feszultem, szoval eleg durvan fajt. konnyeztem nagyon, arra keszulj fel, nem a fajdalom miatt hanem mert olyan idegek vannak ott amik ezt valtjak ki. tehat ne fullos sminkben menj. a szuras is fajdalmas volt, de amikor a muanyag kis palcikan keresztul athuzta a piercinget, az sokkal rosszabb volt. utana nem fajt, inkabb csak kesobb ereztem kisebb sajogast meg viszketest amikor mar gyogyult a seb. orrfujasnal nagyon vigyazz, en eloszor veletlen raszoritottam es iszonyuan fajt. ha be akarod forgatni, akkoe ezt szurasnal kozold mert akkor elorebb kell szurni, van akinek tul hatul van es ezert nem tudja. plusz jobb, ha ok forditjak be akkor, mert utana nem igazan kene hozzanyulni, mert nehezebben fog gyogyulni es fertozest is kaphatsz. de nem annyira ajanlom, mert nem valami kenyelmes mikor fel van forgatva, szuras utan gondolom megkevesbe az. en octenisepttel kezeltem es folyekony betadinnal napi 2-3x ameg be nem gyogyult. tehat 1 honapig. 1 honap utan kicsereltettem az ekszert es nem is ereztem mar semmit. az elso ket het volt nekem rossz, utana inkabb csak erzekeny volt.
2020. máj. 3. 20:31
 5/9 anonim ***** válasza:
majd ird meg, hogy ment:)
2020. máj. 3. 20:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Életem egyik legfájdalamsabb dolga a septumom volt. :D Nem porcba szúrták, de nekem nagyon fájt. Nekem is helixem, köldökpc-m, meg orrpc-m, meg tetkóim, egyik se fájt annyira, mint a septum. A gyógyulási ideje talán még ennél is rosszabb volt. Fél évig bírtam, utána kiszedtem. Folyamatosan begyulladt, ha csak picit is hozzáértem, nagyon fájt. Nem tudom, hogy rosszul szúrták-e (a többi piercingjeimet is ugyanott csináltattam, és azokkal nem volt baj), vagy csak az én bőröm nem viselte jól, de hiányzik, gondolkodom rajta, hogy újra csináltatok egyet, hátha most jobb lenne, de nem merek.
2020. máj. 4. 09:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Na leirom a tapasztalataim: :D

Holnap lesz egy hetes a septumom. Amikor odaertem a szalonba és lefeküdtem arra a kis ágyra erősen gondolkodtam rajta hogy "Jézusom én ezt most inkább mégse", de oly a régóta szeretném ha nem most akkor máskor megcsinaltatom, szóval essünk túl rajta. :D

Hát egy szó mint száz nem volt valami kellemes. A piercinges iszonyat jó arc volt, végigpoénkodta az egészet nagyon jó volt a hangulat is. De ez nem változtat a tényen, hogy baromira fájt, nem szoktam pedig anyázni fájdalomtól, de most sikerült. :D Pedig tényleg azt hittem jól bírom az ilyesmi dolgokat.

Az nagyon fájt amikor átszúrta, mondjuk nem is kapkodta el, tuti amiatt is, de amikor áthúzta a PC-t akkor még a víz is levert. :DDD

Szóval fájt. A jó hír viszont az, hogy már egyből utána sem volt semmi baja és azóta sem. Persze érzékeny, és ha belekapok akkor fáj, de már most egy hét után a napi kenegetésnél lévő mozgatás sem fáj annyira. Tehát nem fáj úgy mint mondjuk a helixem, ami akkor is fájt ha nem értem hozzá egyáltalán. Ez olyan mint egy fülbevaló, nem érzem hogy ott lenne.

A másik amit tapasztaltam, hogy sokszor 'piszkos' lesz az ékszer ami miatt óvatosan meg szoktam mosni mielőtt bekenem. Nyilván a seb gyógyulási folyamata latt is keletkezik némi folyadék, stb ami rászárad az ékszerre emiatt nem lehet forgatni csak ha előbb óvatosan lemosom. :)

2020. máj. 10. 23:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Én beszartam a fájdalomtól.
2021. dec. 10. 15:05
 9/9 anonim válasza:
100%
Sziasztok! Egy tűfóbiás, 35 éves nő vagyok:) NEM FÁJ! - de részletezem… Szegeden a SunCity szalonban csináltattam, gyorsan kaptam időpontot, pár hete találtam ki, hogy szeretnék, de megrémítettek a mások által leírt tapasztalatok, végül úgy döntöttem, legyőzöm a félelmem, màs 100x durvább dolgokat is kibír! A srác, aki csinàlja itt hideg profizmussal, nagyon gyorsan dolgozik, nem ez a nyunyorgató típus, tehát nem beszélt hozzám közben, viszont néztem youtube videót arról, hogyan készül:) így tudtam mi fog történni. Én becsuktam a szemem közben és így nagyon jó volt. A szúrást egyáltalán nem éreztem, annyira összenyomta a felületet a kis fogójával:) Amikor behelyezte az ékszert azt picit éreztem, de egyáltalán nem volt vészes. Kb. 1 perc volt az egész művelet, meg is lepődtem, hogy ez tényleg ennyire gyors művelet :O Konkrétan a fülem jobban fájt, amit 2017-ben csináltak egy másik helyen (helix) - az azért is rossz, mert egy hétig nem tudsz azon az oldaladon aludni:) Az orromban lévő kis patkót már aznap tudtam forgatni, mozgatni, ami szükséges a napi 4x fertőtlenítés során. Szóval ne féljetek!!! Csak megfelelő szakembert kell választani. Remélem tudtam segíteni! :*
2022. okt. 7. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!