Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » 2 héttel ezelőtt csináltattam...

2 héttel ezelőtt csináltattam a tetkómat. Kenjem még?

Figyelt kérdés
A tetováló azt mondta, hogy 2 hétig kenjem a tetkot Bepantennel, és persze víz nem érheti. Ma még kentem 3 óránként, figyelte m hogy fürdésnél víz ne érje, de még hámlik. Kenjem még a héten, illetve figyeljek még fürdésnél arra, hogy víz ne érje? Előre is köszönöm a választ.
2020. jan. 22. 22:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Öhm... krémezések között (meg az elején fóliázásnál) lemostad langyos, illatszermentes enyhén szappanos vízzel a fóliacserénél, kenésnél? Vagy két hete nem érte egyáltalán víz?? O.o

Életemben nem hallottam még ilyet...

Áztatni nem szabad (kádban pancsolni, fürdőbe menni, stb ahol kiàzik a bőröd...), de tisztítani szabad és kell is, zuhanyzásnál nyugodtan érheti víz. Nem értetted félre a tetoválót?

Ha kèt hete csak kenegeted, de víz nem éri, akkor a krémréteg eleve hàtráltatja a gyógyulást szerintem...

Mindenesetre, ha nagyrészt lehámlott, meggyógyult, a bepanthen elhagyható, sima testápolóval érdemes kenegetni a továbbiakban is. Ha még nagyon hámlik, akkor továbbra is bepanthen.

2020. jan. 22. 22:58
 2/4 A kérdező kommentje:
En nem irtam pontosan. Nyilvan erte viz, de nem aztattam.
2020. jan. 22. 23:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Fóliáznom nekem nem kellett. Amikor elkészült, egy speckó fólia került rá, aminek 5 napig rajta kellett lennie. Utána kifejezetten azt tanácsolta, hogy csak 3 óránkénti kenegetés kell.
2020. jan. 22. 23:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez esetben csak az utolsó bekezdésem releváns, ha nagyrészt gyógyultnak látod, válts nyugodtan. :) A túl sok bepanthen sem jó, a hámlasztó hatása miatt a gyógyulás után többet árt, mint használ. Ha nagyon hámlik, akkor adj neki még egy-két napot.

Zuhanyzásnál nem kell vele stresszelni, mosd le nyugodtan, inkább tényleg a hosszabb áztatást kerüld, azt még néhány hétig érdemes (a strandolásra azt hiszem egy hónapot szoktak mondani, szóval én a kádazással egyebekkel is azt tartanám).

2020. jan. 23. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!