2 héttel ezelőtt csináltattam a tetkómat. Kenjem még?
Öhm... krémezések között (meg az elején fóliázásnál) lemostad langyos, illatszermentes enyhén szappanos vízzel a fóliacserénél, kenésnél? Vagy két hete nem érte egyáltalán víz?? O.o
Életemben nem hallottam még ilyet...
Áztatni nem szabad (kádban pancsolni, fürdőbe menni, stb ahol kiàzik a bőröd...), de tisztítani szabad és kell is, zuhanyzásnál nyugodtan érheti víz. Nem értetted félre a tetoválót?
Ha kèt hete csak kenegeted, de víz nem éri, akkor a krémréteg eleve hàtráltatja a gyógyulást szerintem...
Mindenesetre, ha nagyrészt lehámlott, meggyógyult, a bepanthen elhagyható, sima testápolóval érdemes kenegetni a továbbiakban is. Ha még nagyon hámlik, akkor továbbra is bepanthen.
Ez esetben csak az utolsó bekezdésem releváns, ha nagyrészt gyógyultnak látod, válts nyugodtan. :) A túl sok bepanthen sem jó, a hámlasztó hatása miatt a gyógyulás után többet árt, mint használ. Ha nagyon hámlik, akkor adj neki még egy-két napot.
Zuhanyzásnál nem kell vele stresszelni, mosd le nyugodtan, inkább tényleg a hosszabb áztatást kerüld, azt még néhány hétig érdemes (a strandolásra azt hiszem egy hónapot szoktak mondani, szóval én a kádazással egyebekkel is azt tartanám).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!