Hogyan kezdjek bele, vagy egyáltalán lehet? Szeretnék szakma nélkül, sminkesként dolgozni. A többi lent.
Végezz el egy tanfolyamot, hogy legyen róla papírod.
Csak sminkelésre szalont nyitni nem hiszem, hogy jó ötlet. Színházaknál próbálkoznék, vagy egyéb olyan helyen, ahol rendszeresen szükség van sminkesre. Emellett magában sminkelhetsz, de csak abból szerintem nem élnél meg.
Őszintén szólva, CSAK sminkelésből nem fogsz megélni.
Egy átlag ember nem jár olyan sokszor különleges alkalmakra, hogy különleges smink kelljen hozzá. Aki pedig a hétköznapokon is sminkeli magát valamennyire, általában össze tud rakni magának egy alkalmi sminket is.
A smink készíttetés inkább szezonális dolog, pl esküvők, szalagavatók, ballagás előtt, egyébként az emberek nagy része nem járna sminkeshez.
Csinálj meg egy tanfolyamod, hogy legyen róla papírod, és kezdj el emellett testfestéssel is foglalkozni, illetve ilyen "műsebek" meg mindenféle ilyen "maszkok", szóval tényleg testfestés. :D Mert a színházakba nem feltétlen olyan ember kell, aki CSAK szép sminket tud készíteni, hanem olyan, aki zombivá/oroszlánná/virággá tudja változtatni a színészt.
Nem, egyáltalán nem foglalkozom ezzel, sőt, most kezdem megtanulni, hogy hogyan sminkeljem saját magamat. :D
Csak szeretek színházba járni, ott látom, hogy a színészeken milyen csodák vannak, illetve azt szerintem bárki láthatja, hogy sminket csináltatni kevesen járnak.
Egyébként ha esetleg érdekel, akkor egy kozmetikus tanfolyamot is elvégezhetsz a sminkes tanfolyam mellé (illetve ha anyagilag megteheted), és egy kozmetikába elmehetnél dolgozni, építhetsz vendégkört ott magadnak, és a sminkelést is bevezetheted szép lassan.
Legalábbis én így csinálnám.
Szia kérdező!
Én is sminkeléssel foglalkozom, de e mellett körmöket építek. A sminkelés nálam is adottság, nem tanultam. De profi szinten gyakorlom a szakmát, vannak vissza járó vendégeim. Idővel én is szeretnék tanfolyamot végezni rá. És szalont tervezek nyitni!
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!