Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogy lehet normálisan lealapoz...

Hogy lehet normálisan lealapozózni egy ilyen arcot?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a gondom, hogy borzasztó az arcbőröm. T vonalban nagyon zsírosodik, a többi helyen viszont száraz. A homlokom még mindig tök pattanasasos (akné) , pedig már 25 vagyok, de van frufrum, szóval az nem látszik. Viszont a színe.... Nagyjából sehol sem egyforma színű. Eleve kezdjük azzal, hogy genetika miatt a szemem alatt két akkora sötétbarna nagy karika van, hogy rikít. És a szemhejam is félig-meddig ilyen színű. Az arcom többi része meg tök fehér, de nem mindegyik részén egyforma fehér színű.. Egyszóval katasztrófa.

Ha próbálok alapozot tenni ra sem lesz egyforma. A szemem alatti karikaról ne is beszéljünk. Ha oda alapozót kenek hülyén néz ki, ha nem teszek, akkor még hülyébb ahogy rikit az a nagy barna karika ott. Ha meg próbálok korrektort kenni oda és eldolgozni, az még szörnyűbb. Olyankor hulla fehér színű lesz a karika helye, pedig csak keveset kenek oda.

Tudom ez így most tök kesze-kusza, de tök kiborít, hogy nem tudok egy normális, egységes színű arcot varázsolni magam.

Valaki tippek?

Köszi előre is.

2018. okt. 28. 16:54
 1/2 anonim ***** válasza:

A szem körüli sötét karikákra korrektor kell. Ha hullafehér színű lesz utána, az azért van, mert nem jó árnyalatút vettél. A boltban mindenképp próbáld ki előtte, de ne a kézfejedre, hanem a nyakadra kend. Ha ott egységes a bőrszíneddel, akkor azt kell megvenned. A legolcsóbb és legjobb korrektor, amit tudok, azok a Catrice korrektorai (a tégelyes meg az applikátoros is nagyon jó, talán a tégelyes egy fokkal jobb). Ha 100%-os fedésűt szeretnél, akkor a Tarte-től mondanám a Shape tape nevű korrektort, mindent elfed, de azt csak külföldről lehet rendelni, tehát nem tudod előtte kipróbálni:( Ha megvan a korrektor, mehet az alapozó. Márkát szerintem felesleges ajánlanom, mert ahány ember, annyiféle tapasztalat, mindenkinek más válik be. Érdemesebb szerintem beruházni egy drágábbra, hátha az megoldás lenne+ a sminkes boltokban segítenek is kiválasztani a megfelelő színt.

Egyébként vannak színes korrektorok is (piros, zöld...stb.), ha olyat veszel, abból a pirosat használd a szemed alá, így az kiüti a sötét részeket. Majd erre alapozó+korrektor. Csak jól el kell dolgozni, a sminkszivacs/ecset sokat segít.

2018. okt. 28. 17:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előző válaszolóval, a korrektoron sok múlik.

Milyen színű korrektort használsz? Ha megtalálnád a megfelelő színeket hozzá, az biztosan segítene. Pl.: ugye a tetoválásokat úgy szokták sminkkel lefedni, hogy előtte lekenik azt a felületet piros vagy narancssárga rúzzsal/szemhéjfestékkel és utána kennek rá alapozót.

Ha jól tudom akkor a pirosas bőrfelületeket zöld korrektorral szokták kezelni, a barnásabbakat pedig pirossal.

Ha nincs kedved ilyenekkel kísérletezni, akkor ajánlom, hogy menj el egy sminkeshez tanácsadásra vagy akár csináltass is egy sminket és ha tetszik a végeredmény, akkor kérdezd meg, hogy mit hogyan csinált.

2018. okt. 28. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!