Mi a különbség az alapozók között?
Konkrétan az érdekelne, hogy pl. vannak az 5000 ft körüli alapozók, viszont egy estée lauder vagy clinique már ennek a duplája vagy még több is, van pl. húszezer forintos is.
az a kérdésem, megéri egy (sokkal) drágábbat venni, tényleg többet tud vagy csak a márkát fizetem meg?
Én úgy gondolom, hogy szempillaspirálból, szemhélypúderbőr, rúzsból nem kell feltétlenül high end, mert a drogériák polcain is lehet találni legalább olyan jó minőségűeket. A legtöbb ilyen sminkem Maybelline, Makeup Revolution,Trend It Up, és Aden márkájú (imádom a folyékony rúzsaikat!), viszont alapozóból kizárólag az Estée Lauder Double Wear-jét használom. Ennek az ára 12.000 Ft.
Rengeteg érvem van emellett:
- Bombabiztos fedésű alapozóról beszélünk, ami egy extrém vékony rétegben is hibátlanra varázsolja a bőrt, ugyanakkor abszolút láthatatlannak tűnik
- Egész napos tartósság: Ha reggel 6-kor felkenem, 100%, hogy este 10-kor is még teljesen ép. Nem hámlik le, nem maszatolódik.
- Elképesztően sok színváltozat: Bizony... az olcsóbb alapozóknál messze nincs olyan színválaszték, amiből mindenki megtalálná a saját bőréhez passzolót. Itt viszont nem is tudom pontosan, hogy jelenleg mennyi, de elképesztően sok színből válogathat az ember.
- Sokkal gazdaságosabb: Ez meglepő, de én egy üveget egy ÉV alatt használok el, pedig napi szinten használom. Ugyanis nagyon kevés kell belőle. A drogériás alapozókkal rengeteg a macera. Nagyon sokat kell kísérletezni a színekkel, a megfelelő textúrával, illetve beszáradnak, a szavatosságuk is hamar lejár, így a sok kísérletezéssel sajnos ezek is mennek a kukába.
- Ezelőtt csak kétféle alapozóval találkoztam: ami nem szárította ki a bőröm, de a fedése konkrétan 0-val volt egyenlő, vagy olyannal, ami egészen jól fedett, viszont csotszáraz lett tőle a bőröm, és pikkelyekben hámlott le. Nos - ezzel nem fordul elő ilyen probléma. Erős fedésű létére megfelelő hiratálás (argán vagy jojobaolaj + krém) mellett egyáltalná nem készíti ki a bőrt.
Szóval... felsőbb kategóriájú sminktermékből egy jó alapozót a tényleg érdemes beruházni, és elég nyomós indokok vannak arra, hogy miért.
Azt nem tudom, hogy a többi high end márka alapozói hogyan teljesítenek, de az biztos, hogy az Estée Lauder tényleg nagyon megéri.
Attól, hogy valami drága, nem biztos, hogy jó lesz neked is. Nekem volt Estee Lauder alapozóm, és pont, hogy nem volt a bőrömre való világos, plusz a fedése is erős volt, míg az olcsó Ordinary-nek annyi árnyalata van, hogy 30 percig hasonlítgattam őket.
Bár én mindig a gyenge fedésű alapozókra mentem rá, nem tudom, hogy ha problémás lenne a bőröm, akkor mire lenne képes egy drágább cucc. Mert van most is MAC, Bobbi Brown alapozóm, és így, hogy nincsenek bőrhibáim, ugyanazt hozza, mint egy olcsó alapozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!