Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Meddig dagad fel a nyelv...

Meddig dagad fel a nyelv nyelvpiercing után? Nagyon észrevehető e?

Figyelt kérdés
Nyelv piercinget szeretnék de a szüleim nem tudják... Mennyire fáj? Meddig lesz bedagadva? Esetleg köldök vagy nyelv piercing fáj jobban?

2018. szept. 10. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A nyelvpiercingnél a szúrást azért megérezni, mivel a nyelved egy nagy izom. Az egyik leghúzósabb szerintem a nyelv. (Meg a fülporc)

Utána is elég kellemetlen, mert a tejtermékeket egy ideig kerülni kell, és másnap nem fogsz rántotthúst falatozni, szóval a szüleidnek valószínű fel fog tűnni, hogy változtak az étkezési szokásaid.

Nekem a köldök piercing kellemetlen volt, de kimondottan nem fájt. Viszont kiszakítottam, úgyhogy pár hónapja gyógyulgat. Már elég szép.

Van még orrkarikám és medusa piercingem,nem fájt egyik sem.

2018. szept. 10. 20:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem is a nyelv pirszing jobban fájt és napokig vér szivárgott belőle,utána rettenetesen begyuladt. Utána ilyen gennyes lé szivárgott ki belőle. Úgyhogy volt gondom vele elég. Öblögettem alkoholos szájvízzel,így nem kellet kivennem. Most már rendbe van. Nem árt, ha naponta öblögetsz valami szájvízzel.

A köldök pirszing kicsit tájt,de hamar megszokta a bőröm,de ott is tisztitom fültisztitoval egy kis alkohollal.

2018. szept. 10. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Pontot méretet nem tudok írni neked, hogy meddig dagad fel, ha a méret a kérdés, de eléggé nagyra, általában a két, két és félszeresére. A szúrás után nagyjából 2-3 óra múlva már megdagad és lassan apad vissza kb 3 hét után. Első nap fáj a beszéd is, ráadásul roppant pösze leszel tőle, mivel a nyelved majdnem kitölti a szájüreged. Első nap jégkocka szopogatás segíthet a duzzanaton, ahogy a további 2-3 napban is. Úgy készülj, hogy tejterméket (tehát minden olyat, ami tejszerű, vagy tejet tartalmaz, tehát joghurtok, tejszeletek, rudi, puding, kefir, tejföl, vagy akármi ami ezeket tartalmazza) legalább 1 héten át tilos fogyasztani (azaz inkább erősen nem ajánlott), de inkább kettő héten át. Aztán fűszereset, csípőset, forrót szintén ennyi ideig. Hideget lehet, csak vigyázz, ne legyen belőle egy torokgyuszi. Én anno kamilla főzetet fagyasztottam le jégkockákba és azt szopogattam. (Nem kamilla tea, hanem rendes, 100% kamillából készült főzet minden ízesítés nélkül.)

Ápolni Phlogosol oldattal, vagy mivel már ezt nemigen forgalmazzák és ha nincs belőle, akkor Corsodyl oldattal kell. Első két héten naponta 4-5 alkalommal, majd utána a teljes gyógyulásid napi 2-3x. Amennyiben dohányzol, akkor minden szál után öblögetni kell a fentiekkel.

Célszerű úgy csináltatni, hogy előtte alaposan megkajálsz, mivel aznapra az evést felejtsd el :) Második napra tésztaleves, zacskós leves, hűvös gyümilé, és kenőmájas (magában). Harmad nap már a kenyérbelet meg tudod enni, érdemes kis katonákat vágni belőle. Aztán jól megfőzz rizs, tészta, törtkrumpli.

Maga a szúrás:

Általában érzéstelenítik lidokainnal, de ha nem, akkor se vészes, simán ki lehet bírni. A köldök sem vészes. Mind a kettő ahhoz hasonló, mint amikor vért vesznek. Nem fáj jobban, mint egy oltás. Viszont a gyógyulási időszak elején fájni fog. Alkalmas rá a panalgorin/aszpirin (fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő), vagy a flector por.

Az, hogy melyik fáj jobban? Hát, ha ügyesen csinálják lehet szúrni mind a kettőt úgy, hogy semmit sem érzel, de lehet szúrni fájdalmasan is. Ha nagyon ráizgulsz, akkor jobban fog fájni. Ha épp megvan a mensid, akkor szintén. Ha másnapos vagy, akkor meg pláne!

Ezt a pár napos pöszeséges leszámítva lehet úgy beszélni, hogy nem lehet észrevenni. Én is úgy csináltattam, hogy nagyjából 5 évig rá sem jöttek, akkor is csak azért mert elmondtam.

Első 2-3 hónapban ne játssz vele és kíméld amennyire lehet. Amint a nyelved újra a normális méreten van, érdemes kicserélni rövidebb szárra. Anyagban titán ékszert ajánlok kezdésnek, és gyógyulás után pedig akril vagy műanyag golyósokat. (A fém idő után elkezdi koptatni a fogzománcot.)

Amúgy mivel nem derült ki, hogy milyen idős vagy, így csak tájékoztató, hogy 18 év alatt szülői beleegyezés kell a normális szalonokban, ha pedig már elmúlták, akkor úgyis mindegy, hogy észreveszik vagy sem, mivel a te tested és azt teszel vele, amit szeretnél. Sok szülő ellenzi, aztán beletörődik, de még olyanokkal is összeakadtam, akik végül maguk is csináltattak...

A nyelv ékszer általános gyógyulási ideje 4-8 hét, míg a köldök ékszeré 8-20 hét. Persze ez egyénenként roppant nagy szórást mutat.

2018. szept. 11. 07:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Hali! Látom, már sok jó választ kaptál, gondoltam azért még írok pár személyes tippet, hátha jól jön:

Nekem kétszer csináltak nyelv pc-t, és azt kell mondjam, egy jó piercer nagyon sok szenvedéstől meg tud menteni!

Azt vettem még észre, hogy minnél hátrébb szúrják, annál jobb lesz a gyógyulás, annál kevésbé is látszik beszéd közben, és kisebb az esélye, hogy pösze lesz az ember.

Ja, és a mekis hamburger (a sajt nélküli), sültkrumplival nagyon jó kaja az első pár napban, mert nagyon puha, és a krumplit meg lehet úgy rágni, hogy ne használd a nyelved. Aztán pedig a fagyi, de az csak úgy egy hét után. Csodás érzés a dagadt nyelvnek, csak utána mindig alaposan öblögetni kell.

Még valami: ha annyira bedagad, hogy a nyelv elkezdi "megenni" a golyót pc végén, menj vissza a piercerhez cserére, mert különben körbenőbeti a nyelv az ékszert, vagy csúnya krátert hagyhat.

2018. szept. 15. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!