Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ti hogy csináljátok a sminkete...

Ti hogy csináljátok a sminketeket?

Figyelt kérdés
Akarom magam sminkelni, de nem igazán vagyok ebben tapasztalt. Ha segítenétek akkor nagyon hálás lennék. :)
2018. márc. 27. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Én reggel, arctisztítás (arclemosó, micellás víz), és hidratálás (sima Nivea Care krém, ez nem a fémtégelyes zsíros téma, ez vizesebb) után a szemem alatti karikákkal kezdem, arra megy Maybelline golyós korrektor, amivel picit masszirozom is, mert akkor szépen beindul a vérkeringés, és nem nagyon fekete karikát kell elfedni. Ezután a piros pattijaimat zöld korrektorral fedem le, és ennek a tetejére megy az alapozó, ami momentán Essence Stay All Day 16 hrs (bírja is amúgy), ebből a nyakamra is viszek fel, mindezt sminkszivaccsal. A szememen a vízvonalat mindig fehérrel húzom ki, erre szokott menni egy selymes fényű halvány szürke szemhéjpúder, végül a szempillaspiràl. A szemöldököm kihúzom, aztán egységesítem szemöldökzselével, végül jön a pirosító, annak szintén van egy nagyon enyhe selymes fénye. Ez a smink nekem simán reggel 7től bírja este 11ig is.
2018. márc. 27. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja első vagyok, ez a hétköznapi sulis sminkem, hétvégén ha megyünk valahova akkor erre az egész rutinra kerül fekete tusvonal is.

24L

2018. márc. 27. 17:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Arctisztítás és primer után banános-narancsos korrektor a szemem alá mert brutál fekete mindig. Erre Catrice HD alapozó. A szemem alá és arra a részre amit highlighterezni akarok a bőrömtől világosabb korrektor - ez nálam most Astor. A szemöldökömet géllel és ceruzával csinálom általában. Ha komolyabb sminket készítek ezt is kiemelem. Szempillaspirál, pirosító és néha highlighter ha kedvem támad a csillogáshoz :D . Ez a hétköznapi, azért ha rendesen nekiülök jóval több terméket használok de hétköznapra feleslegesnek tartom a bőr nyúzását.
2018. márc. 27. 17:09
 4/6 A kérdező kommentje:
És ezeket hogy kell rögzíteni? Púderrel? Mármint, ha a suliba pl könyökölsz vagy valami akkor nem marad a kezeden a fél arcod? :)
2018. márc. 28. 18:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja és még az a kérdésem, hogy ti hogy választjátok ki az alapozót? Mármint én nagyon igyekeztem eddig mindig, de sajna túl sötét lett a bőrömhöz képest. Kb narancs sárga lett a fejem. Korrektorból is van világosabb meg sötétebb?
2018. márc. 28. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, púderrel tudod fixálni ez főleg azért is jó ha fújkálod az orrod, de ha zsírosabb a bőröd mondjuk T vonalban akkor a púderrel is kevésbé fénylik át. :)

Findation.com oldalon betudod írni hogy milyen alapozóból melyik árnyalatot használod jelenleg és amilyet szeretnél venni abból kiírja neked melyik árnyalat lenne a legmegfelelőbb. De amúgy ha Douglas vagy Müller környékén keresgélsz ott mintát is adnak, de az eladók kedvesen segítenek kiválasztani az árnyalatod :)

Az a lényeg hogy mindig a nyakadhoz nézd, a boltban is ha felkened először oda tegyél az alapozóból és ha a nyakadhoz megy akkor az arcodhoz is tökéletes lesz.

Korrektorból is van világosabb-sötétebb. Ha a karikákat akarod takarni akkor mindenképp világosat javaslok (mondjuk pirosas-barackos szín is szóba jöhet), pattanásokra és piros foltokra pedig zöld korrektor a tökéletes. Mindegyiknek más a fedése, én krémmánián szoktam utána olvasni melyik terméket dicsérik jobban.

Remélem tudtam segíteni ha van kérdésed írj nyugodtan, szívesen válaszolok :)

2018. ápr. 6. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!