Nektek nem hullik a szemhéjpúder rá az alapozóra?
Régóta küzdök azzal a problémával hogyha megcsinalom az alapozást és a korrektorozást és utána viszek fel szemhéjpúdert... akkor egyszerűen porzik és ráesik az alapozóra.
Ha meg megpróbálom a színes púdert lesöpörni róla... akkor színes csíkként ott lesz az alapozó tetején... az arcomon :(
Csak én járok mindig így?
Valaki tud ezellen valami praktikát? Azt láttam hogy van aki egy negyed tisztasági betétet ragaszt oda amolyan beauty hack-ként de nekem ez az ötlet nem tetszett. :/
A trükk: felteszel a szemed alá bőségesen púdert (színtelent), kifested a szemed, és a végén ami lepotyog, egyszerűen lesöpröd egy legyezőecsettel (erre van), a porpùderrel együtt, ugyanis így a lepotyogó szemhéjfesték nem ragad az alapozóba, hanem "megül" a felvitt púderréteg tetején. A sminkesek nagy része is így csinálja.
Az először szemfestés - utána alapozás hibája az, hogy én pl. a szemkörnyékemet, szemhéjamat is alapozom (kell is, hogy egységes legyen az arc), tehát muszáj azzal kezdeni. A szép szemfestést "tiszta vászonra" festjük, ami már egységes.
A ragasztható bigyó problémája, hogy ráragasztod a szépen lealapozott bőrödre, aztán amikor lehúzod, szétcs*szi a gondos alapozást (régi tapasztalat).
A szemhejpúder minősegéről annyit, hogy a minőségi is potyog, ha pl. csillámos a textúrája, vagy pigmentet akarsz feltenni. A 16 ezres Urban Decay csillámosai is potyognak. A színházi festék is. A sminkes ezért használja a púderréteges trükköt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!