Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Help! Hogyan sminkeljek?

Help! Hogyan sminkeljek?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni, nagyon köszönöm annak, aki elolvasta és próbál segíteni.

16 éves vagyok és nem szoktam sok sminket használni de van egy napi sminkem amit minden reggel az arcomra varázsolok. Ez alapozóból, púderből és szempillaspirálból áll. Az alapozót nem is igazán alapozónak használom, inkább amolyan korrektor féleségnek, nem szoktam az egész arcomra kenni csak az orromra meg a szemeim alá teszek pár pöttyöt és azt eldolgozom. A fő problémám ezzel kapcsolatban van, mert azt nem értem, hogy a sminkem az elkészítése után kb még 1 óráig úgy néz ki, ahogy elkészült, utána pedig elkezd lejönni és folyton újra kell púdereznem, az alapozó meg fénylik,nem is értem az egészet.

-Az alapozóm Astor, nagyon drága de igazából nem is tudom milyen alapozó kéne, ha vennék még drágábbat (10 ezer Ft körül pl) akkor az jobb lenne vagy itt nem is az ár számít?

-Ha az alapozás után még púderezek is (az is egy 4-5 ezer Ft-os púder) akkor miért kezd el 1 óra után tönkremenni minden?

-Az alapozót egy beauty blenderrel dolgozom el de nagyon nehéz vele megcsinálni, az egy olcsó dmes, de a clair's-es olcsó sem volt jó, vegyék ebből is valami drágát, az jobb lenne?

+Úgy általában mit kéne máshogy csinálnom, vagy más dolgokat használnom hogy ne folyjon szét egy óra alatt minden és ne legyen fényes az arcom? Tényleg számít nagyon sz ár és sminkelésnél igaz hogy csak a minőségi, drága termékek működnek?

Köszönöm ha segítesz!

2018. febr. 26. 16:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem kell drágább termékeket venned, egyrészt mert nem ezen múlik, másrészt például nekem is Astor alapozóm van, ami nálam egész nap tart, elég egyszer a nap közepén újrapúdereznem. Ugyanígy beauty blenderből is egy olcsóbbat használok és az is teljesen jól működik. Szerintem a technikáddal lehet a probléma, meg gyanítom alapból olajos, fénylő bőröd van. Esetleg próbálj ki más alapozót is, mindenkinek más válik be. Plusz saját tapasztalatból kiindulva, az ilyen ide-oda részlegesen felvitt smink eleve nem tartós.

Leírom én hogy csinálom ezeket, az a legegyszerűbb:

Arclemosás és hidratáló krém felvitele után egy nedves beauty blenderrel eloszlatom az arcomon az alapozót, én korrektort is szoktam használni, majd jön a púder, amit először szivaccsal szoktam finoman beleütögetni a bőrömbe, így tartósabb, utána egy ecsettel leszedem a felesleget.

Amúgy ha nem problémás a bőröd, akkor elég lenne csak egy BB krémet használnod. Vannak jó kis mattító BB krémek.

2018. febr. 26. 16:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem a termek aratol fugg, hogy ki milyen sminket alkot... Nezz szet youtubeon, a hires sminkvideosok kozul egy csomoan csinaltak glam makeupot drug storeos cuccokbol. Minden a technikan mulik szerintem, de azert persze megesik, hogy valami nem a legjobb es le kell cserelned.

En alapozobol ajanlani tudom a dragabbat, sajnos a drogeriasaktol en tiszta pattanas voltam es hamar is kifogytak. Van egy MAC alapozom jelenleg, majdnem fel eve hasznalom minden nap es meg nagyon nem allok a kifogyas szelen. A boromrol is nehezen jon le, egy bulit siman kibir es sokkal szebb a az arcborom, miota hasznalom.

Beauty blenderbol teljesen felesleges dragabbat venni, nem hiszem hogy tobbet tudna egy real techniques, mint egy dm-es. Jol el kene tudnod dolgozni.

A puderezesre valaszolva meg lehet azert megy tonkre minden 1 ora mulva, mert az alapozo nem a te borodnek lett kitalalva vagy csak szimplan nem a legjobb termek es ledobja magat. Puderbol nem eri meg dragaz venni, nekem egy 2000 forint kornyeken beszerzett Max Factoros van es teljesen elegedett vagyok vele.

Van olyan is, hogy egy dragabb termek rosszabb, mint egy olcso... Nezz szet kremmanian es az ottani erteklesek alapjan hozd meg a dontesed bizonyos termkekerol :)

2018. febr. 26. 16:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Igazából úgy tartósabb a smink ha az alapozó előtt használsz primer-t. Illetve van aki a kész sminket egy úgynevezett smink fixáló spray-vel fújja le (mind a kettő kapható a rossmanban is)

Én a helyedben vennék egy korrektort mivel csak kisebb problémás területeid vannak. És az lehet nem fénylene úgy át mint az alapozó. Utána mehet a púder és a szempillaspirál.

Mint már korábban is írták, nem a termékek ára a meghatározó.

Azért gondolom hogy jobb lenne az alapozót elhagyni és venni helyette egy jó catrice korrektort, mert akkor az arcodra menne fel közvetlenül a púder, nem pedig az alapozódra ami 1 óra után nálad átfénylik.

2018. febr. 26. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!