Előbb mennék smink nélkül bárhová, minthogy az ilyeneket magamra kenjem.
Nem azzal van a gond, hogy nem high-end, vagy márkás, vagy bármi. Hanem hogy ezen kínai vackok, amikben ki tudja, hogy mi van. Volt egy cikk, amikor ilyen kozmetikumokat vizsgáltak. Azt hiszem, hogy rengeteg káros anyagot találtak bennük, ólmot, higanyt is. Gondolom nem kell részleteznem, mit művelnek ezek a bőröddel akár pár óra alatt is... Aztán a végén többet költhetsz bőrgyógyászra, kozmetikusra, meg krémekre, mintha megvetted volna az eredeti terméket, vagy a drogériás termékek közül válogattál volna.
2018. febr. 14. 14:27
2/11 anonim válasza:
Egyetertek az elozovel, ne tesztelgesd az arcborod. Inkabb vegyel a dm-ben vagy rossmannban valami olcsobb markatol termeket.
2018. febr. 14. 15:16
3/11 anonim válasza:
Nem vennék,mivel nem tudni,hogy mi van benne.És nem ér annyit szerintem,hogy tönkretedd vele az arcbőröd.
2018. febr. 14. 16:06
4/11 anonim válasza:
Első véleményét osztom, itthon is lehet olcsó sminket venni, az legalább bevizsgált és biztonságos. Essence, lovely termékek kifejezetten jók, én egy 500ftos lovely tust használok már két éve mert annyira bevált. Szerintem nem éri meg kockáztatni a bőröd, szemed egészségét kínai sminkekkel, ma már nincs olyan amit nem lehetne itthon is kapni megfizethető áron.
2018. febr. 14. 17:12
5/11 anonim válasza:
Teljesen egyetértek az előzőekkel, nem a minőség a legnagyobb baj, hanem fene se tudja mi van benne, nincsenek rendesen bevizsgálva. Simán okozhatnak allergiás reakciót vagy csak szimplán egy csomó bőrhibát, mivel nem a minőségre mennek hanem hogy minél olcsóbb legyen az előállítási folyamat úgyhogy nem tudni mit kensz a fejedre, azt írnak rá amit akarnak.
Drogériába Rdel Young talán a legolcsóbb sminkmárka (rossmann saját márkája), náluk is találni már egész jó sminkcuccokat, de a lovely, she, miss sporty is hasonló árban van és legalább ellenőrzött termékek. Essence, Catrice, Trend it up is épp egy hajszállal drágább, de nagyon jó minőségűek ebben az árkategóriában (nálam pluszpont hogy állatkísérlet mentesek a Rdel Younggal együtt). Én is előbb mondok le a sminkelésről, mint hogy wish, aliexpressz terméket használjak.
2018. febr. 14. 19:20
6/11 anonim válasza:
Én most rendeltem wishről kettő kínai rúzst, mert nincs nem kínai alternatívája, és jól utánanéztem az összetevőinek. Mint a kettőnek szépek voltak az összetevői, és szerintem azért ilyen olcsó mert a munkások akik csinálják azok szinte ingyen dolgoznak. A H&m-ben meg más hasonló boltokban is azért kapod annyiért a ruhákat mert nagyon kevés bérért dolgoznak, mert azokon a ruhákon már rajta van a szállítás, haszon és a munkások bére is. De bevallom kicsit félek én is hogy olyan van benne ami nem oda való. De amúgy egy csomó drogériákban terméknek is elég hitványak az összetevői, persze van kivétel. Itt nem a tartósságát gondolok, hanem a káros anyagokra. Szóval szerintem mindenképp nézz utána hogy milyenek az összetevői, nézz véleményeket róla, mert vakon nem érdemes semmit venni. Szóval egy próbát megér, de azt javaslom ha találsz nem kínai alternatívát akkor inkább azt meg vedd még ha kicsit drágább is.
2018. febr. 15. 18:14
7/11 anonim válasza:
Előző vagyok
Még annyit tennék hozzá hogy az előttem szólóknak igaza van. Igaz az nem smink, hanem bőr cipő volt, nem értek hozzá pontosan, de a Deichmann cipőit amiket Kínában készítettek, olyan kémiai cserzéssel készítették amikből káros anyagok szabadultak fel, ezért a forgalmazását be kellene tiltani, de még így is van pár a piacon. Szóval ha ilyen világcég vagy micsoda is ilyet csinál képzeld el milyen egy random noname sminkmárkának milyen szintű az ellenőrzése
2018. febr. 15. 18:21
8/11 anonim válasza:
Szintén előző vagyok :D
Ha hülyeséget írtam bocsi, lehet nincs összefüggés a kettő között amit írtam.
De olvastam kicsit a témában, és sokan írták hogy nekik van kínai cuccuk, természetesen nem egy márkás termék hamisítványa, hanem egy egyszerű kínai márka, és volt akinek bevált.
Az a baj hiába nézel utána az összetevőknek aliexpresszre meg a smink dobozára azt írnak rá amit akarnak, mert a fene se ellenőrzi hogy tényleg az van benne. A boltban lévőket legalább laborban tesztelték, tényleg az van rajta amit állítanak. Ha nem is a legszebb az INCI legalább tudod mit kensz magadra, míg a kínais lehet nagyon szép összetevőjű papíron, de találtak azokban mindenféle vackot már ami nem volt feltűntetve a csomagoláson. Az egy dolog hogy semmi pénzért dolgoztatják az embereket, de nem is olyan gyárban állítják elő ahol az alap higiéniára figyelnének. Youtubeon utánanézel vannak ilyen "leleplezős" videók, azokban mutatják hogyan gyártják ezeket, miket találtak benne stb. Egész érdekesek meg jól elveszik az ember kedvét ezektől a sminkektől. Én is gondolkoztam rajta hogy veszek mert milyen olcsók, de nem próbálkozok inkább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!